Novomeščani in Mariborčani bodo danes popoldne odigrali še drugo od treh tekem v dobrem mesecu dni. Potem ko so pred reprezentančnim premorom vijoličasti na Dolenjskem osvojili celoten točkovni izkupiček, moštvi čakata še dve pokalni tekmi. Vijoličasti tako znova prihajajo v Novo mesto, kjer želijo že danes storiti velik korak k uvrstitvi v polfinale pokalnega tekmovanja.


“Enostavno smo morali izbrati ta termin, da lahko izpolnimo vse zahteve o regularnosti tekmovanja. Prilagodili smo se in šli zavestno v to. Gledano z druge plati pa gre za naš privilegij, tako da smo se z veseljem odzvali,” je za spletno stran Maribora dejal strateg Ante Šimundža. Tekma bo namreč odigrana vsega dan po reprezentančnem obračunu Slovenije in Kolumbije, v kateri so vidno vlogo odigrali tudi trije člani vijoličaste čete, Željko Filipović, Petar Stojanović in Damjan Bohar. Šimundža bo morda zato primoran v nekaj sprememb v začetni enajsterici, zagotovo ne bo poleg niti Agima Ibraimija, ki še ni pozdravil bolezni, vprašljiv je tudi nastop kapetana Marcosa Tavaresa: “Imamo štiri reprezentante, počakati moramo na njihovo minutažo. Zagotovo pa smo brez Ibraimija, ki še ni pripravljen. Bolezen mu je pobrala precej moči, a veseli spoznanje, da se situacija izboljšuje iz dneva v dan. Vprašljiv je tudi nastop Tavaresa zaradi lažje poškodbe, tako da bo odločitev o sestavi moštva znana v zadnjem trenutku.”

“Všeč mi je, da nas navijači zdaj redno prihajajo podpirat in želel bi se zahvaliti vsem navijačem Krke, ki so prišli in nas bodrili na tekmi z Rudarjem, Koprom in Mariborom. Upam, da bodo tudi v prihodnje prišli v še večjem številu, da nas bodo videli igrati in upam tudi, da bodo uživali v naših predstavah,” je za Facebook stran Krke dejal Nana Welbeck Maseko, motor novomeške igre na sredini igrišča, ki se je v letošnji sezoni že nekajkrat dokazal z natančnimi podajami svojim soigralcem. Mladi Ganec poziva k glasni podpori soigralcev, enake želje pa ima tudi Danijel Rašić, desni bočni branilec, ki na Portovalu igra še drugo sezone, družbo pa mu letos dela tudi brat dvojček Damir: “S pomočjo navijačev in z nekaj športne sreče nam lahko uspe tudi preboj v pol-finale pokala. Želel bi, da pride čim večje število navijačev, saj z njimi lahko pridemo do dobrega rezultat.”

Tekma se bo na novomeškem Portovalu pričela že ob 14. uri, saj v Novem mestu nimajo umetne razsvetljave, vsi tisti, ki si tekme ne boste ogledali v živo, boste lahko prenos spremljali na Arena TV.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…