Medtem ko bodo večerne ure v znamenju uvodnih četrtfinalnih obračunov Lige prvakov, bo kot nekakšna uvertura v večerni del služila polfinalna tekma Pokala Slovenije. Koprčani bodo na domači Bonifiki pozdravili Domžalčane, ki se v slovensko Istro vračajo z neporavnanimi računi, saj so letos v Kopru po sporni odločitvi sodnika Slavka Vinčića že izgubili.


“Moramo gledati nase in ne na nasprotnika. Če bodo fantje dali vse od sebe in pokazali tisto, kar znajo, sem prepričan, da bomo zmagovalci. Moštvo zmore veliko in ko smo kompletni, se ne bojimo nikogar. V torek bomo lahko z izjemo Adama in Lotriča nastopili v popolni zasedbi in verjamem, da bomo pokazali pravi obraz,” je po sobotnem porazu z Mariborčani dejal Alen Ščulac, ki je z močno premešano začetno enajsterico jasno nakazal, da so kanarčki z mislimi že pri pri današnji preizkušnji z Domžalami. A že dan po visokem porazu z vijolicami se je izkazalo, da 43-letni Ščulac domžalskega gostovanja na Bonifiki ne bo pričakal v vlogi trenerja. Uprava z Antejem Gubercem na čelu ga je zamenjala s starim znancem Rodolfom Vanolijem, ki je ekipo v vlogi trenerja znova pozdravil v nedeljo popoldne. Prekaljeni italijanski strateg je v prvem mandatu na klopi Kopra jasno začrtal smernice igre, ki je temeljila predvsem na čvrsti obrambi in prekinitvah, kjer sta osrednjo vlogo opravljala Miroslav Čovilo in Goran Galešić, ki se je pred tedni vrnil v staro jato in proti Mariboru zaigral prvič po povratku.

Za Primorce v borbi za evropsko vozovnico, do te lahko pridejo le še z naslovom pokalnih prvakov, danes šteje zgolj zmaga, zato bo zanimivo videti kakšno taktiko bo ubral domači strateg Vanoli. Bi lahko postregel s kakšnim presenečenjem?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…