Jutri opoldne bodo na sedežu Nogometne zveze Slovenije izžrebali polfinalne pare Pokala Slovenije. Kot je znano so v boju za pokalno lovoriko ostali še štirje klubi, med njimi pa ni več Gorice, ki brani naslov iz lanske sezone.


Za finalno vstopnico, finalna tekma bo predvidoma odigrana 20. maja, se bodo v prvi polovici aprila pomerili Celje, Domžale, Luka Koper in Maribor, ki so imeli do polfinala precej različne nasprotnike. Celjani so najprej odpihnili Dobljane, nato imeli nekaj več težav s kranjsko Zarico, v četrtfinalu pa v dveh tekmah suvereno izločili Zavrčane. Tudi Domžalčani so imeli po prvem krogu, ko so brez večjih težav odpravili Šmartno, v osmini finala precej težav na gostovanju v Kranju, pri Triglavu, saj o četrtfinalistu odločale šele enajstmetrovke. Čeprav so Domžalčani izgubili prvo tekmo četrtfinala, so na povratni tekmi v Stožicah že v prvem polčasu preobrnili zaostanek in se veselili uvrstitve v polfinale.

Mariborčani in Koprčani so s tekmovanjem pričeli v drugem krogu, oboji pa so do napredovanja prišli težje, kot so si morda predstavljali. Koprčani so se namučili s Sežanci, saj je deset minut pred koncem tekmo odločil Štromajer, prava drama pa je sledila v četrtfinalu, saj so si v primorskem derbiju polfinale zagotovili šele v podaljških, potem ko se je po prvi tekmi že zdelo, da so v izgubljenem položaju. Vijoličasti so v drugem krogu z zadetkom Zahovića izločili Radomljane, nato pa za uvrstitev v polfinale z izidom 2:1 dvakrat premagali Novomeščane.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani pari osmine finala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb osmine finala Pokala Slovenije. …