Pokalna lovorika je še drugo leto zapored primorska. Potem ko so jo lani v Kopru osvojili Goričani, je v letošnji sezoni ostala kar na Bonifiki, veliki prehodni pokal si bodo eno leto lastili Koprčani, ki so pred domačimi gledalci ugnali Celjane in tako na najlepši možni način rešili sezono, ki je bila v državnem prvenstvu polna razočaranj.


Celjani, ki bodo državno prvenstvo po vsej verjetnosti končali na drugem mestu lestvice, pa na drugi strani ostajajo osmoljenci pokalnih finalov, saj so v osmem finalu izgubili že sedmič. “V tekmo smo šli z miselnostjo osvojiti pokal, morda v tej želji tudi malce pregoreli. V uvodu tekme smo imeli težke noge, kar je Koper znal izkoristiti in tam, kjer so najbolj nevarni, uspel doseči zadetek. Ko pa Koper enkrat vodi z 1:0, nasprotniku težko dovoli zadetek. Koprčani so se postavili taktično zelo zrelo, mi smo poskušali, vendar žoga ni šla v gol,” je po tekmi pred kamero nacionalne televizije dejal Benjamin Verbič. Koprčani so Vojničanu posvetili precej pozornosti in ga s številnimi prekrški in dvojnim pokrivanjem, predvsem v prvem polčasu, dobro zaustavili. Zadnje tekma v celjskem dresu, po koncu sezone se seli k danskemu Kobenhavnu, tako verjetno ne bo ohranil v najlepšem spominu.

Precej bolj veselo je bilo po tekmi v domačem taboru. Kanarčki so še tretjič  v času samostojne države slavili pokalno lovoriko. Prvič so v pokalnem tekmovanju slavili leta 2006, ko so na celjski Areni Petrol ugnali prav grofe. “Vemo, da smo v državnem prvenstvu razočarali. Preostal nam je le še pokal in pokalni finale je bil edini popravni izpit, ki smo si ga priborili. Le-tega smo na koncu tudi opravili in osvojili pokalno lovoriko, ki je bila več kot le potrebna,” je uvodoma razlagal koprski kapetan Ivica Guberac, ki je ekipo popeljal do pomembne zmage, ki prinaša tudi poletni nastop v kvalifikacijah Evropske lige.

Koprčani so od prve minute v tekmo krenili izjemno agresivno in si hitro priigrali vodstvo, ki ga do konca obračuna niso več izpustili: “Zavedali smo se, da bi nam zgolj zmaga v pokalnem finalu omogočila igranje na evropski sceni. Igrali smo doma in težko si želiš kaj več, kot osvojitve pokala pred domačimi gledalci. Od prve minute v tekmo kreneš povsem drugače, kot če bi igral nekje drugje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začenja se PREDKROG Pokala Pivovarna Union: to so pari …

Vsako sezono se pokalno tekmovanje začne s predkrogom v sklopu posamezne MNZ. V letošnji i…