Kdo bo konec maja nasprotnik v finalu Pokala Slovenije nasprotnik Domžal? Za še drugo finalno vstopnico se bosta danes udarila večna rivala, Maribor in Olimpija. Ljubljančani branijo prednost s prve polfinalne preizkušnje, ki so jo po preobratu in dveh zadetkih Leona Benka dobili z 2:1.


Ljubljanski strateg Safet Hadžić ima tudi pred tokratnim obračunom precej težav s sestavo enajsterici, v njej zagotovo ne bo niti Branka Ilića. A kapetan ostaja z ekipo. “Ostajam poleg ekipe in skušam samozavest dvigniti še na višjo raven,” sporoča izkušeni branilec, ki dodaja, da se je samozavest po sredini zmagi nad rivalom dvignila: “Fantje so pripravljeni, potrebno se je čimbolj spočiti, saj so tekme igrali vsake tri dni, zato je prisotne še nekaj utrujenosti. Samozavest se je dvignila, kar je najbolj pomembno. V sredo bodo zelo dobro pripravljeni in bodo naredili vse, da razveselimo naše navijače.”

Ob tem je pomembno izpostaviti tudi dejstvo, da nekdanji reprezentant Slovenije pod vodstvo Srdjana Djordjevića že trenira po prilagojenem programu in bi se lahko na igrišča vrnil hitreje od pričakovanj: “Zdravniki so mi dejali, da naj bi se v osmih, desetih tednih že priključil ekipi, vendar že delam po posebnem programu. Mislim, da mi gre dobro, kar me najbolj veseli, saj lahko opravljam večino vaj za noge in krepim mišice. Če bo šlo tako naprej, se morda lahko vrnem že prej, a pustimo času čas.”

Današnji dvoboj v Ljudskem vrtu se bo sicer pričel ob 17:15.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…