Se bo Olimpija po vseh pomladanskih težavah in izgubljenemu položaju v državnemu prvenstvu, kjer Ljubljančanom zdaj že grozi tudi četrta Gorica, jutri prebila v pokalni finale? V Ljudskem vrtu se obeta zanimiv povratni pokalni derbi, saj gostitelji lovijo zadetek zaostanka s prvega polfinalna srečanja, ki so ga po preobratu in dveh zadetkih Benka dobili Ljubljančani.


Mariborčani so že včeraj tudi v Ljubljano poslali besede, da bodo v dvoboj krenili s tremi napadalci in z ofenzivno igro skozi celotno tekmo, ne glede na rezultat. Kako so se na sporočili večnega rivala odzvali v prestolnici? “Spoštujem Maribor. Prav mogoče je, da bo začel napadalno, saj lovi zaostanek. Sicer pa me ofenziva Maribora ne zanima, ampak le to, da Olimpija napreduje,” je na današnjem medijskem dnevu dejal ljubljanski strateg Safet Hadžić, ki bo lahko vnovič računal tudi na Arisa Zarifovića. Primorec je v prvi tekmi zaustavil Luko Zahovića, a igrišče zapustil predčasno in posledično izpustil tudi nedeljsko gostovanje v Celju.

V knežjem mestu so se zmaji vrnili v stare, spomladi že znane tirnice, saj so bili tik pred koncem tekme že na pragu šestega poraza v nadaljevanju prvenstva, ki pa ga je z golom globoko v sodniškem dodatku preprečil Blessing Eleke. Prav Nigerijec je bil danes tarča presenetljivega obiskovalca, nekdanjega člana navijaške skupine Green Dragons. Jack, kot ga poznajo tudi zvesti obiskovalci tekem ljubljanskega prvoligaša je s kijem v roki iskal prav Elekeja. Starejši mož je, po tem ko se je vest razširila po vseh medijih, za 24ur pojasnil, da je šlo zgolj za šalo, s katero je želel prestrašiti ljubljanskega napadalca, ki je po njegovem mnenju eden od glavnih razlogov za slabe predstave zmajev. Pri Olimpiji obiskovalca niso prijavili pristojnim organom, a je Tilen Trotovšek, tiskovni predstavnik kluba, pojasnil, da se jim takšne šale ne zdijo niti malo smešne.

Če bo obisk “oboževalca” Elekeja, ki je danes popoldne s soigralci opravil še zadnji trening pred jutrišnjim spopadom za finale, spodbudil k boljši predstavi, bomo še videli, a Hadžić ne skriva, da se pred povratnim obračunom občuti tudi pritisk. Nekdanji branilec, ki je v dveh tekmah že presegel pomladanski izkupiček svojih predhodnikov, poudarja, da tekmeca spoštuje, a se ga ne boji: “Čaka nas velika tekma, čuti se pritisk. Derbiji so vedno stresni, tako je v življenju. Imamo pozitiven rezultat. V Ljudskem vrtu bomo napadali, a se tudi branili. Verjamem v svoje fante. Ne bojim se tekmeca, ga pa spoštujem.”

Kako bo v povratno polfinalno srečanje krenila Olimpije? Hadžić začetne enajsterice in taktičnih zamisli ni razkril, a jasno je, da bo ob Zarifoviću v obrambi zaigral tudi Nemanja Mitrović, ki je ob odsotnosti Nejca Vidmarja in Branka Ilića le-ta s poškodovanim kolenom že trenira po prilagojenem programu – prevzel kapetanski trak. Branilec poudarja, da se Olimpija v Ljudskem vrtu ne sme zapreti: “Mogoče je malo lažje igrati povratno tekmo z rezultatom 2:1, toda to ne spreminja ničesar. Igra se drugi polčas. Čaka nas zelo težka tekma. Vemo, da je Maribor favorit, tudi v prvenstvu jim gre zelo dobro. Imajo dobro, izkušeno ekipo, odigrali so veliko takšnih tekem. Napeto bo. Ne smemo se zapreti, tudi PSG se je zaprl proti Barceloni, pa se mu na koncu ni izšlo. Od prve minute moramo igrati napadalno in iskati ta zadetek in upati, da se bomo na koncu veselili.”

“Nas to ne zanima, gledati moramo nase. Dobro se moramo postaviti na igrišču in odigrati. Maribor ima dobre napadalce in dobro ekipo. Z eno potezo lahko rešijo tekmo, zato moramo biti osredotočeni. Devetdeset minut v Ljudskem vrtu se je težko braniti,” je o napovedani ofenzivi Maribora dejal branilec Olimpije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

V finalu prvoligaš proti drugoligašu

Znana sta polfinalna para letošnjega pokalnega tekmovanja. V velikem finalu, ki bo na spor…