Domžalčani so v prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije potrdili naziv favorita. Rumeni so v dvoboju s Krko prevladovali skozi celotno srečanje, Novomeščanom pa v 90 minutah igre niso dovolili, da bi proti golu Milića poslali en sam strel. Domžalska zmaga bi lahko bila še višja, saj je Jure Balkovec kar dvakrat stresel prečnik, kar je uspelo tudi Luki Žinko, ugodno izhodišče pred povratno tekmo na Portovalu pa sta priigrala rezervista Ivan Firer in Veljko Batrović.


Pokal Slovenije – prva tekma polfinala. Sodnik: Bojan Mertik.
Domžale: Športni par, 300 gledalcev.
DOMŽALE – KRKA 2:0
Firer (57′), Batrović (83′)

Domžale: Milić, Širok, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Vetrih, Husmani, Repas, Matjašič (66′ Batrović), Volarič (79′ Žinko), Ožbolt (46′ Firer). Trener: Simon Rožman.
Krka: Marjanović, Drnovšek, Bedek, Cerovec, Jurečič (46′ Horžen), Mojstrović, Trščinar (32′ Florjanc), Dežmar, Slunjski (62′ Kostanjšek), Puklin, Kambič. Trener: Željko Martinović.

Domžalčani so v skladu s pričakovanji hitro prevzeli pobudo in na razmočenem igrišču žogo praktično nepretrgoma držali v svoji posesti. Kljub temu so gostitelji v uvodu dvoboja niso priigrali konkretnejšega zaključka. Vse do 13. minute, ko je po kotu Matjašiča na drugi vratnici streljal Dobrovoljc, a z glavo meril mimo leve vratnice. Dve minuti zatem je s strelom v daljši kot poskusil Balkovec, ki pa je po globinski podaji in strelu z leve strani kazenskega prostora prav tako meril nenatančno. V 19. minuti so domači izpeljali novo nevarno akcijo, po povratni podaji Balkovca je Ožbolt ostal sam pred golom, a s petih metrov zadel zgolj desno vratnico. Pred golom Marjanovića je bilo vroče tudi v 24. minuti, ko pa je tudi Vetrih z glavo meril premalo natančno, čez novomeška vrata. Druga polovica polčasa je prinesla precej manj dogajanja, omeniti velja zgolj Husmanijev strel z razdalje, ki pa je končal v rokah Marjanovića, dobro minuto pred tem pa je Balkovec prosti strel s 25 metrov poslal v glavo Puklina. Dolenjci si kljub dejstvu, da so v nadaljevanju polčasa na trenutke vzpostavili ravnotežje, do odmora niso pripravili enega samega strelca.

So pa bili Novomeščani prvi nevarni v nadaljevanju. V uvodu 50. minute ni veliko manjkalo, da bi Cerovec po predložku pred gol Domžal preusmeril žogo in prevaral Milića, ki pa je tako brez težav ukrotil okroglo usnje. Nato pa so v 57. minuti udarili domači. Balkovec je izkoristil prostor na levi strani igrišča, podal pred vrata Krke, kjer se je mojstrsko znašel Firer, ki je v igro vstopil pred nadaljevanjem in z lob udarcem matiral nemočnega Marjanovića. Balkovec, asistent pri golu Firerja, je bil v 66. minuti blizu tega, da se tudi sam razveseli zadetka. Nekdanji nogometaš Krke je v 66. minuti sprožil z 20 metrov, a je Dolenjce rešil prečnik. V 71. minuti se je še z nekoliko večje razdalje za udarec odločil Batrović, meril v bližnji kot, a je Marjanović strel odbil. Boginja Fortuna na strani Jureta Balkovca ni bila niti v 78. minuti, ko je Balkovec izvedel prosti strel z desne strani igrišča, meril neposredno na vrata, a še drugič danes stresel novomeški prečnik. V 82. minuti se je izkazal Marjanović, ki je odlično posredoval po nevarnem strelu Firerja. Prevlada domačih je bila z drugim zadetkom kronana v 83. minuti, ko je Žinko v slogu največjih mojstrov najprej na tla položil kar dva novomeška nogometaša, nato premagal tudi Marjanovića, ki pa ga je še tretjič danes rešil prečnik, a je bil nato po odbiti žogi na pravem mestu Batrović. V zaključku tekme je nogometaše močilo močno deževje, Domžalčani pa so kljub temu iskali še tretji zadetek, a do njega niso prišli.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…