Domžalčani so se v skladu s pričakovanji uvrstili v majski finale pokalnega tekmovanja. Varovanci trenerja Simona Rožmana so dobili tudi povratno srečanje s Krko in tako kot pred tednom dni slavili z 2:0. Rumeni, ki so si zagotovili še tretji pokalni finale v zgodovini kluba, so v prvem polčasu povedli z golom Žana Žužka, v nadaljevanju pa se je zadetka razveselil še Žan Majer.


Pokal Slovenije – povratna tekma polfinala. Sodnik: Slavko Vinčić.
Novo mesto: Portoval.
KRKA – DOMŽALE 0:2
Žuže (30′), Majer (54′)

Krka: Marjanović, Drnovšek, Cerovec, Jurečič (69′ Dedić), Mojstrovič (62′ Kambič), Kostanjšek, Dežmar, Slunjski, Puklin, Florjanc, Potokar (70′ Trščinar). Trener: Željko Martinović.
Domžale: Milić, Brachi, Elsner, Dobrovoljc, Balkovec, Žužek, Žinko, Franjič, Majer, Repas (63′ Matjašič), Ožbolt. Trener: Simon Rožman.

Domžalčani so hitro zagospodarili na novomeški zelenici, prvo nevarnejšo akcijo pa odigrali v sedmi minuti. Po globinski podaji Majerja je Repas na bližnji vratnici zaposlil Ožbolta, ki pa se je slabo odzval in žogo s sedmih metrov poslal mimo desne vratnice. Repas je bil v vlogi podajalca tudi v 11. minuti, ko je na vrhu kazenskega prostora Krke našel Žužka, ki pa je streljal v dobro postavljenega Marjanovića. 18. minuta je ponudila novo priložnost, po kotu je Ožbolt streljal v bližnji kot, a v težavnem položaju zgrešil domača vrata. So pa v 22. minuti prvič zapretili tudi gostitelji. Hitro izpeljano akcijo je s strelom z desne strani zaključil Potokar, žoga je na poti v daljši kot zadela Dobrovoljca, a je Milić strel odbil. Po odbiti žogi je ob Slunjskemu posredoval Elsner, piščalka sodnika Vinčića pa je ob padcu domačega napadalca ostala nema.

Gostje so odgovorili s hitrim napadom v 28. minuti, ki pa ga je z nenatančnim udarcem mimo domačih vrat zaključil Jure Balkovec, je pa bil dve minuti natančnejši Žužek. Domžalski vezist je po podaji Repasa prodrl v kazenski prostor, streljal s 13 metrov in ob pomoči Drnovška, ki je žogo preusmeril v bližnji kot, prevaral vratarja Marjanovića in tako dokončno odločil polfinalni dvoboj. Zatem je poizkušal tudi Jan Repas, a zgrešil domača vrata, v končnici polčasa pa je z novo podajo zaposlil Alena Ožbolta, a je Žužemberčan z roba kazenskega prostora meril daleč mimo gola.

Novomeščani so v nadaljevanje krenili razbremenjeni, kar se je odražalo tudi v nekoliko boljšem začetku drugega polčasa. Dolenjci so pritisnili na polovico gostov, a si kljub temu niso uspeli pripraviti resnejšega zaključka. So pa Domžalčani v uvodu 54. minute zadeli še drugič. Po podaji Žužka je proti golu Krke stekel Majer in v drugem poizkusu, po tem ko je prvega zaustavil Marjanović, zatresel domačo mrežo. Zgolj dve minuti kasneje je vnovič poizkušal tudi aktivni Repas, tokrat z glavo, a se je ob udarcu nizkoraslega vezista izkazal Marjanović, ki je žogo izbil v kot. V 60. minuti, po globinski podaji Majerja, se je v priložnosti znašel še Franjić, a je njegov lob udarec preletel domača vrata.

Gostujoča ekipa je kljub zagotovljenemu finalu iskala še tretji zadetek, tako je v 64. minuti, po dvojni podaji s Franjićem, zapretil Balkovec, a je levičar po udarcu z desnico meril čez vrata Marjanovića. Pet minut zatem se je po odvzeti žogi na sredini igrišča v kazenski prostor preselil tudi Dobrovoljc, a je domžalski branilec po podaji Majerja streljal mimo desne vratnice. Po krajšem zatišju je v 81. minuti, po kotu, z glavo streljal še Elsner, a bil tudi on nenatančen. Minuto zatem je Majer izvedel prosti strel z razdalje 20 metrov, a je strelec drugega domžalskega zadetka žogo poslal mimo desne vratnice. Milić na drugi strani ni imel težav s strelom Kambiča, ki je imel v izdihljajih dvoboja, po podaji Trščinarja, izjemno priložnost za častni zadetek, a je žogo poslal visoko čez gol Domžal.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…