Nogometaši Aluminija so se iz gostovanja v Turnišču vrnili z visoko zmago. Varovanci trenerja Anteja Šimundže so ekipi, ki se je pred nekaj tedni borila za tretjeligaško vstopnico, zabili kar sedem zadetkov in tako potrdili status favoritov. S tremi zadetki je blestel predvsem Robert Kurež, v lanski sezoni sicer tudi prvi strelec Kidričanov v prvoligaški konkurenci.


Dobrih 150 gledalcev je že v prvem polčasu videlo štiri zadetki, na njihovo žalost pa so prav vsi končali v mreži domačega moštva. Razpoloženi Robert Kurež je v uvodnih trinajstih minutah zadel dvakrat, v prvem polčasu pa sta domačega vratarja Damjana Lebarja matirala še Sandro Bloudek in Leon Horvat. Tudi drugi del tekme so Kidričani začeli silovito, tako se je že po štirih minutah nadaljevanja med strelce vpisal David Lonzarić, v 58. minuti je še tretjič zadel Robert Kurež, končni izid pa je v 65. minuti postavil Nejc Pečovnik. Štajerci so v zadnji tretjini srečanja prestavili nekaj prestav nižje in srečanje mirno pripeljali do konca tekme.

TURNIŠČE 0:7 ALUMINIJ
Strelci: Kurež (6, 13, 58), Bloudek (26), Horvat (34), Lonzarić (49), Pečovnik (65)

Turnišče: Lebar, Koren, Recek, Žalik (46 Koznicov), A. Horvat, Nagy, Balla, Takacs, Jakšič, Rozman (32 Koren), T. Horvat (75 Tivadar).
Aluminij: Lipovac, Topolovec, Kurež (70 Jovanović), Petek (46 Vrbanec), Bloudek, Horvat (46 Letonja), D. Rešek, Pečovnik, Vaš, Lonzarić, Kovačević.

Foto: Aleš Cipot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijačem Olimpije na pokalni tekmi s Koprom ne bo treba kupiti vstopnice

Čez slab teden dni se s četrtfinalnimi pari nadaljuje pokalno tekmovanje. Prihodnjo sredo …