Na Primorskem se veselijo Primorci. Finale Pokala Slovenije, ki je bil odigran na koprski Bonifiki, je pripadel nogometašem Gorice. Z dvema zadetkoma je dvojno krono Maribora preprečil rezervist Francesco Finocchio, ki je Handanovića matiral v 79. in 85. minuti.


Pokal Slovenije – finale. Glavni sodnik: Damir Skomina.
Koper – Stadion Bonifika,  gledalcev.
MARIBOR 0:2 GORICA
Finocchio (79, 85)

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Viler, Cvijanović (77 Bohar), Mertelj (80 Mendy), Filipović, Vršič, Tavares, Fajić. Trener: Ante Šimundža.
Gorica: Cordaz, Vanin, Gigli, Modolo, Favalli, Vetrih (85 Vicente), Berardocco, Misuraca, Lapadula (83 Jogan), Coda, Boniperti (73 Finocchio). Trener: Luigi Apolloni.

Prvi so v 2. minuti srečanja poizkusili Goričani, a Handanović po poizkusu Lapadule, ki je meril iz velike razdalje, ni imel težav. Mariborčani so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali v 7. minuti srečanja, ko pa po predložek Cvijanovića pred golom ni našel vijoličastih soigralcev. V 10. minuti so znova zapretili, a je Lapadula po podaji Code meril preko vrat. Že minuto zatem se je po polprotinapadu v obetavnem položaju znašel Cvijanović, ki pa je iz leve strani kazenskega prostora streljal v naročje Cordaza. V 16. minuti po sporni odločitvi Skomine razburjenje vijoličastih privržencev, Skomina je po posredovanju Rajčevića in Handanovića pokazal na indirektni prosti strel v kazenskem prostoru, a se je poizkus Lapadule od nog štajerskih branilcev odbil v vratnico, nakar so vijoličasti le uspeli razčistiti. V 24. minuti nova priložnost Goričanov, po dolgi podaji iz obrambe je žoga preskočila Handanovića, a je bil slednji še dovolj hiter, da je žogo na gol črti izbil izpred glave Code. Druga polovica prvega polčasa je pripadla Mariborčanom, a so bili varovanci trenerja Šimundže v zaključkih akcij premalo zbrani in natančni, je pa Skomina za novo razburjenje Štajercev poskrbel v 39. minuti, ko je Viler po posredovanju Vanina padel na robu kazenskega prostora, sodniška piščalka pa je ostala nema. Zadnjo priložnost so si v prvem polčasu pripravili Primorci, iz 20 metrov je streljal Boniperti, Handanović pa je imel znova kar nekaj težav z obrambo, a je žogo nekako le ukrotil.

V drugi polčas so bolje vstopili nogometaši Maribora, v dveh minutah igre je streljal Cvijanović, meril v spodnji desni kot, a je bil Cordaz dovolj zbran. V 54. minuti priložnosti na obeh straneh igrišča, Goričani so uspeli blokirati poizkus Filipovića, nakar je v protinapad krenil Favalli, ki ga Viler ni uspel zaustaviti, pred golom pa je bil po predložku dovolj pozoren Mertelj. Gledalci, na Bonifiki se jih je zbralo dobrih 2800, so naslednjo priložnost videli v 68. minuti, ko je po predložku Vanina z glavo meril Coda, a je veselje Goričanov s čudovito obrambo preprečil Handanović. Minuto zatem je po akciji vijolic do strela v kazenskem prostoru prišel Fajić, a z 12 metrov meril preko vrat. V 79. minuti pa zadetek in vodstvo Goričanov, Favalli je na sredini igrišča podal do Code, ta je z globinsko podajo zaposlil rezervista Finocchia, ki je silovito krenil po levi strani igrišča, kjer je imel ogromno prostora, in žogo s 14 metrov med nogama Handanovića spravil v mrežo Maribora. V 85. minuti je bilo srečanje že dokončno odločeno, znova pa sta se v osrednji vlogi znašla Coda in Finocchio. Prvi je z glavo podaljšal, drugi pa je izkoristil neodločnost Arghusa, se dokopal do žoge in z mojstrskim strelom žogo spravil preko Handanovića in z drugim zadetkom na tekmi poskrbel za novo veselje Primorcev.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …