Manj kot teden dni nas ločuje od finalnega dne slovenskega pokala in podelitve prvih lovorik v letošnji sezoni. V sredo 11. maja bomo v Celju dobili zmagovalca tako v moški kot tudi v ženski konkurenci.

Dogajanje se bo na Areni Z’dežele pričelo že ob 14.30 uri, ko se bo za ljubitelje nogometa odprla navijaška cona, na kateri bo poskrbljeno tudi za bogat spremljevalni program. Prvi vrhunec dneva bo na sporedu uro kasneje, ko se bo začel obračun najboljših ekip v ženskem pokalnem tekmovanju, Ljubljane in Olimpije. Moški bodo na teren stopili v večernem terminu, ob 20.30, ko se bosta pomerili ekipi Kopra in Brava.

Oba dvoboja bosta potekala pod budnim očesom VAR-a, kar se bo zapisalo v zgodovino. Pri obračunu Ljubljančank bo namreč šlo za prvo žensko nogometno tekmo v Sloveniji, ki bo potekala ob pomoči sistema VAR.

Finalni dan bo minil tudi z dobrodelno noto. Nogometna zveza Slovenije bo skupaj z generalnim pokroviteljem tekmovanja, Pivovarno Union, organizirala zbiranje oblačil in stare športne opreme, ki jih bodo podarili ukrajinskim beguncem v Sloveniji. Akcija zbiranja se bo pričela pred prvoligaškima obračunoma Kopra in Brava, ki sta na sporedu danes ob 20.15 na Bonifiki oziroma jutri ob 17.30 na stadionu ŽAK. Prav tako bo zbiranje potekalo na finalni dan pred celjskim stadionom. Vsak navijač, ki bo ob akciji sodeloval bo v zameno za donacijo prejel brezplačno vstopnico.

Finalni dan, spored:
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija (15:30)

FC Koper – NK Bravo (20:30)

Finale v ženski konkurenci si bo mogoče ogledati brezplačno, kako do vstopnic za moški obračun pa je mogoče preveriti na spletni strani NZS: www.nzs.si/vstopnice


  • Lotrič ostal brez kluba

    Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…
  • Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

    Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…
  • Prvi odhod iz Celja

    Po vsega 14 odigranih tekmah se od dresa Celja poslavlja Terry Lartey Sanniez, nekoč velik…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija ostala brez trenerja!

Kot smo tega že vajeni, so neuspehi v Olimpiji zmeraj pospremljeni s slabo voljo in nič dr…