Le še dober dan je do finalnega obračuna Pokala Slovenije, v katerem se bosta na koprski Bonifiki udarili ekipi Celja in domačega Kopra. V obeh taborih so na včerajšnji novinarski konferenci napovedali boj za zmago, saj bo pokalni finale za obe moštvi tekma leta, koprski up Domen Črnigoj je šel še korak dlje in obračun za pokalno lovoriko označil kot tekmo življenja.


Mislim, da se vseh tekem, ki smo jih odigrali med seboj, ne da primerjati s sredino. Mi gremo po zmago, to je edina pot, ki nam prinaša Evropo. V tej sezoni smo imeli nekatere spremembe, žal se nam ni izšlo tako, kot smo si želeli. Zadnjih nekaj tekem smo igrali z mešano postavo ter se predvsem psihično in fizično pripravljamo za to tekmo, ki je za nas v bistvu tekma življenja,” je na včerajšnji novinarski konferenci v prostorih Nogometne zveze Slovenije poudaril Domen Črnigoj. Obetavni Škofjot je prvi izvozni artikel kanarčkov, zato pokalni finale jemlje tudi kot izložbeno okno, vendar se zaveda, da bodo nevarni tudi Celjani. Kdo bo največja nevarnost grofov? “Vemo, da je njihova največja nevarnost Verbič. Njihova ekipa je mlada, željna igre, nevarna iz protinapadov, največjo nevarnost pa pri vsem tem predstavlja prav Verbič.

Primorci v zadnjih tekmah niso blesteli , saj so izgubili zadnje štiri obračune. Slaba serija se je pričela prav s tekmo v Celju, ko so Koprčani ob polčasu vodili z dvema zadetkoma prednosti, vendar v drugem polčasu igrali z dvema možema manj, kar je nasprotnik izkoristil in uspel priti do preobrata. “Finale pokala se ne igra, ampak se zmaguje. Celju čestitam za doseženo v ligi, spoštujemo jih. Mi smo imeli v zadnjem obdobju veliko težav. Veliko smo menjali in kombinirali, vendar verjamem v to ekipo. Želim si, da tekmo končamo z enajstimi igralci. Igramo doma, kar bi moral biti motiv za nas,” je dejal strateg domače čete, Rodolfo Vanoli.

Celjani so, v nasprotju s Koprčani, svoj prvi izdelek že uspeli prodati v tujino. Benjamin Verbič bo v dresu Celja odigral še največ tri tekme, po koncu sezone se Vojničan seli k danskemu Kobenhavnu. A najboljši igralec letošnje sezone poudarja, da se želi od kluba, soigralcev in navijačev posloviti s pokalno lovoriko: “Koprčani so izredno nevarni, imajo zelo dober kader, ki mu poveljuje kapetan Ivica Guberac. Zavedamo se, da bodo skušali na začetku vršiti pritisk proti našim vratom, zato moramo pametno kreniti v tekmo. Smo v dobri formi, želimo priti do lovorike. Finala se namreč ne igrajo, ampak zmagujejo, s to miselnostjo pa smo se v teh dneh lotili priprave na sredin obračun. Ker se po sezoni poslavljam iz Celja, iz kluba, ki mi je dal vse, si nedvomno to zgodbo želim zaključiti s pokalno lovoriko.”

“V tekmo bomo krenili z odločnim pristopom in napadalno usmeritvijo. Nismo preračunljivi, verjamemo v svojo zgodbo in tudi na najpomembnejši tekmi sezone ne bo nič drugače. Svojo odločenost smo pokazali tudi s prvenstveno zmago proti Olimpijo, s katero smo si že zagotovili uvrstitev v Evropo. Posledično smo se rešili določenega pritiska, tako da se v pokalni obračun podajamo sproščeni, a motivirani in odlično pripravljeni. Smo v dobri tekmovalni formi, z nami bo tudi velika, več kot 500-glava množica celjskih navijačev, tako da z veseljem pričakujemo to finale. Koprčani bodo sicer uvodoma zagotovo precej napadalni, morali bomo odbiti njihov začetni pritisk. Če nam bo to uspelo, nam bo nedvomno lažje,” je dejal Simon Rožman, trener Celja. Ob sobotni zmagi v Stožicah so si grofje nakopali tudi nekaj težav, saj sta se poškodovala kapetan Blaž Vrhovec in prvi vratar Matic Kotnik, vendar mladi strokovnjak upa in verjame, da bosta na Bonifiki lahko nastopila. Za nameček je povsem nared tudi Valon Ahmedi, ki spomladi zaradi poškodb mečne in stegenske mišice ni odigral niti minute.

Kdo se bo jutri pozno zvečer veselil nove pokalne lovorike? Koprčani bodo pred domačimi gledalci napadali tretji naslov, leta 2007 so obranili pokalno lovoriko, medtem ko bodo Celjani, ki so pravi osmoljenci finalov, saj v osmem poizkusu napadajo drugo finalno zmago.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začenja se PREDKROG Pokala Pivovarna Union: to so pari …

Vsako sezono se pokalno tekmovanje začne s predkrogom v sklopu posamezne MNZ. V letošnji i…