Nogometaši Domžal in Olimpije bodo jutri ob 17:30 odigrali povratno srečanje četrtfinala Pokala Slovenije. Povratni obračun bi sicer moral biti odigran že prejšnji teden, a je bil prestavljen na jutri, saj sta minulo sredo igrišče domžalskega Športnega parka zasedli moštvi Radomelj in Maribora.


Ljubljančani, ki so danes dobili tudi novega poslovnega direktorja, posle je prevzel 36-letni Celjan Ljubomir Grlić, bodo na povratnem srečanju branili lepo prednost, saj so na prvem srečanju v Stožicah slavili zmago z 2:0, zadela sta Andraž Šporar in Rok Baskera, ki je zaradi hude poškodbe kolena že sklenil sezono. Zeleno-bele je takrat s klopi vodil še pomočnik Darko Karapetrović, ki pa je po tekmi vajeti predal srbskemu strokovnjaku Miloradu Kosanoviću, ki sicer svojih varovancev še ni uspel popeljati do zmage, ti so namreč najprej izgubili na gostovanju v Kranju, v soboto pa v Stožicah remizirali z Gorico. Kljub vsemu, so Ljubljančani proti Goričanom pokazali lepo igro, a jih je znova izdala obramba, saj so Goričani dvakrat zadeli po nepazljivosti Olimpijinih nogometašev.

V zadnjih dnevih kaj dosti razlogov za veselje nimajo niti v domžalskem taboru, iz koprske Bonifike so se kljub dobremu drugemu polčasu vrnili z ničlo, bolj kot to pa skrbi dejstvo, da domžalski nogometaši že tri tekme zapored niso uspeli zatresti mreže. Mreže so namreč mirovali na tekmi s Koprom, Rudarjem in na prvi tekmi z Olimpijo. Varovanci trenerja Luke Elsnerja so tako pred zahtevno nalogo, saj bodo morali, v kolikor želijo polfinale pokalnega tekmovanja, zadeti vsaj trikrat, domžalski čuvaj mreže Nejc Vidmar pa bo moral s pomočjo soigralcev znova zakleniti svoj gol. Domžalčanom tako kaj drugega, kot napada od prve minute ne preostane, hiter zadetek pa bi lahko vnesel tudi nemir v nasprotnikove vrste.

Oba trenerja imata sicer kar nekaj težav s sestavo moštvo, saj so nekateri nogometaši poškodovani. Luka Elsner bo v svoji ekipi pogrešal Nemanjo Maksimovića, Marka Kovjenića in Tadeja Remsa, medtem ko Milorad Kosanović ne bo mogel računati na Enisa Djurkovića, Matica Finka, Davorja Bagarića in že prej omenjenega Roka Baskero. Glavni sodnik srečanja bo Dejan Balažič, pomagala pa mu bosta Mitja Podobnik in Goran Mikača.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znani pari osmine finala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb osmine finala Pokala Slovenije. …