Ljubljančani so si, podobno kot lani, pred povratnim obračunom četrtfinala Pokala Slovenije priigrali prednost. Lani so Domžalčani prvo tekmo izgubili z 2:0, nato pa doma slavili z 1:0, letos je prednost zmajev po prvi tekmi nekoliko manjša, a zato nič manj vredna. Olimpija bo naskakovala še drugo zaporedno uvrstitev v polfinale, v domačem taboru so prepričani, da jim to lahko uspe.


“Brez dvoma nas čaka izjemno zahtevna tekma, kot vsaka druga v sezoni. Domžale zagotovo ne bodo prišle v Stožice z belo zastavo, so le vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije. Od nas pa pričakujem, da ponovimo igre s predhodnih tekem. Verjamem, da bomo pred svojimi navijači dokazali, da smo boljša ekipa od Domžal,” je pred današnjim povratnim obračunom za spletno stran Olimpije dejal Darijan Matić. Zeleno-beli v letošnji sezoni igrajo odlično, z všečno igro pa so prišli tudi do zmage na gostovanju v Novi Gorici, kjer so sicer nastopili v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj Andraž Šporar in Nik Kapun nista smela nastopiti zaradi prepovedi igranja, Nik Omladič pa še vedno ni podaljšal pogodbe, zato tekme svojih soigralcev načeloma spremlja s tribune. Matić, ki je z bogatimi izkušnjami v zvezno vrsto vnesel nekaj prepotrebnega miru, je mnenja, da je zmaga nad Gorico soigralcem dala le še dodatnega zagona: “Zadnja prvenstvena zmaga v Gorici nam je dala dodatni zagon. Navdušuje dejstvo, da imamo kakovostno klop, kar se je najbolje videlo prav v dvoboju z Goričani. Za jutrišnjo tekmo se vračata Šporar in Kapun, kar bo našemu strokovnemu vodstvu nudilo nove možnosti za uspešno rotacijo. Pričakujem lepo tekmo in dobro vzdušje ter našo zmago.”

Domžalčani v prestolnico prihajajo z željo po zmagi in posledično tudi po napredovanju, a je Darko Karapetrović, trener Olimpije, v izjavi za klubsko spletno stran poudaril, da ima tudi njegovo moštvo svoje načrte, Domžalčani pa v Ljubljani ne bodo delali računa brez krčmarja:”Od svojih ciljev ne odstopamo in eden izmed teh je uvrstitev v polfinale domačega Pokala. Obračun v Novi Gorici smo dobili s taktično zrelo igro in želim si, da bi fantje nekaj podobnega prikazali tudi jutri v Stožicah. Domžalčani napovedujejo igro na zmago, kar je povsem razumljivo, a se bo tudi nas nekaj vprašalo. Verjamem, da nas čaka izjemno zanimiva in obenem zahtevna tekma, ki jo želimo dobiti. Na kakšen način bomo to dosegli, pa je najmanj pomembno.”

“Želimo si uvrstitve v polfinale Pokala, vse ostalo je v tem trenutku nepomembno. Zmaga iz Nove Gorice je lepa popotnica za torkov pokalni obračun. Storili bomo vse, da nadaljujemo niz pozitivnih rezultatov,”  je bil podobnega mnenja tudi odlični Miha Zajc, ki po vrnitvi v Stožice igra v najboljši formi v kratki članski karieri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …