Prvič (in verjetno zadnjič) se bo v Sloveniji zgodilo, da bo pokalno nogometno tekmovanje odigrano zgolj z 12. klubi. Pokal Pivovarna Union se začenja že danes, sicer v njem igra nekakšna mešanica prvoligaških klubov in zgolj dva drugoligaša. Lani je lovoriko osvojila ljubljanska Olimpija, letos pa v strnjeni konkurenci lahko vidimo kar nekaj močnih adutov v boju za lovoriko.


TABOR SEŽANA – CELJE (Stadion Rajko Štolfa, ob 15. uri)

Prvi pokalni dvoboj letošnje sezone prinaša obračun dveh tekmecev, ki sta slavila v zadnjem krogu Prve Lige Telemach. Dušan Kosič bo prvič po prihodu v Sežano pričakal obračun z ekipo, kjer je v karieri največ dosegel, sezono nazaj se je v Celju namreč veselil prvenstvenega naslova. Celjani na drugi strani letos ciljajo na dvojno krono, tako da v tem tekmovanju zanje ni ustavljanja, še posebej ne po zmagi proti Domžalam v zadnjem prvenstvenem krogu. V prvenstvu sta tekmeca doslej odigrala eno tekmo, na kateri so doma slavili Celjani – iz bele točke je obračun z edinim zadetkom odločil Žan Medved.

RADOMLJE – KRKA (Športni Park Domžale, ob 18. uri)

Staro rivalstvo iz lanske sezone, ko sta se ekipi ves čas borili za naslov, bo danes znova oživelo. Krka je po izpadu v dodatnih kvalifikacijah precej padla v formi, po prvih 7. krogih drugoligaške sezone zasedajo komaj sedmo mesto na prvenstveni razpredelnici. Mlinarji na drugi strani prav tako ne blestijo v prvoligaški konkurenci, saj so na zadnjem mestu s petimi osvojenimi točkami. Danes bo to tako za obe moštvi priložnost za vrnitev v formo, na zadnjem obračunu v pretekli sezoni je z 2:1 slavila Krka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Poklano tekmovanje drugo leto zopet drugačno

Letošnja sezona pokala je kar nekoliko specifična saj je v tem tekmovanju letos začelo le …