Prvič (in verjetno zadnjič) se bo v Sloveniji zgodilo, da bo pokalno nogometno tekmovanje odigrano zgolj z 12. klubi. Pokal Pivovarna Union se začenja že danes, sicer v njem igra nekakšna mešanica prvoligaških klubov in zgolj dva drugoligaša. Lani je lovoriko osvojila ljubljanska Olimpija, letos pa v strnjeni konkurenci lahko vidimo kar nekaj močnih adutov v boju za lovoriko.


TABOR SEŽANA – CELJE (Stadion Rajko Štolfa, ob 15. uri)

Prvi pokalni dvoboj letošnje sezone prinaša obračun dveh tekmecev, ki sta slavila v zadnjem krogu Prve Lige Telemach. Dušan Kosič bo prvič po prihodu v Sežano pričakal obračun z ekipo, kjer je v karieri največ dosegel, sezono nazaj se je v Celju namreč veselil prvenstvenega naslova. Celjani na drugi strani letos ciljajo na dvojno krono, tako da v tem tekmovanju zanje ni ustavljanja, še posebej ne po zmagi proti Domžalam v zadnjem prvenstvenem krogu. V prvenstvu sta tekmeca doslej odigrala eno tekmo, na kateri so doma slavili Celjani – iz bele točke je obračun z edinim zadetkom odločil Žan Medved.

RADOMLJE – KRKA (Športni Park Domžale, ob 18. uri)

Staro rivalstvo iz lanske sezone, ko sta se ekipi ves čas borili za naslov, bo danes znova oživelo. Krka je po izpadu v dodatnih kvalifikacijah precej padla v formi, po prvih 7. krogih drugoligaške sezone zasedajo komaj sedmo mesto na prvenstveni razpredelnici. Mlinarji na drugi strani prav tako ne blestijo v prvoligaški konkurenci, saj so na zadnjem mestu s petimi osvojenimi točkami. Danes bo to tako za obe moštvi priložnost za vrnitev v formo, na zadnjem obračunu v pretekli sezoni je z 2:1 slavila Krka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…