Mariborčani na povratni obračun v ljubljanske Stožice odhajajo z minimalno prednostjo. Za slednjo je poskrbel dvojec Mendy – Cvijanović, prvi je podal, drugi pa zadel še na tretji od zadnjih štirih tekem. Nasploh smo v prvem polčasu spremljali boljšo predstavo, na igrišču so domačini hitro zagospodarili in si pripravili kar nekaj priložnosti, a je bil vselej na mestu Šeliga, gostje pa so do prve priložnosti prišli ob izteku prvega polčasa, ko je po predložku Zalaznika Rodić meril preko gola. V drugem polčasu je bil predstava precej slabša, za razburjenje publike pa je skrbel predvsem glavni sodnik Dragoslav Perić.


Pokal Slovenije – prva polfinalna tekma. Glavni sodnik: Dragoslav Perić.
Maribor: Ljudski vrt, 7000 gledalcev.
MARIBOR 1:0 OLIMPIJA LJUBLJANA
Strelci: Cvijanović (23)

Maribor: Handanović, Šuler, Filipović, Milec, Tavares, Mendy (90 Fajić), Cvijanović, Dervišević, Vršič (75 Bohar), Rajčević, Stojanović. Trener: Ante Šimundža.
Olimpija Ljubljana: Šeliga, Kostić, Zarifović, Mitrović, Vukčević, Fink, Delamea, Zalaznik, Eteme (17 Kapun), Rodić, Trifković. Trener: Milorad Kosanović.

Mariborčani so ob glasni spodbudi iz južne tribune hitro krenili v napad, Šeliga pa je imel po strelu Derviševića nekaj dela že v 2. minuti. V 6. minuti je po kotu do odbite žoge prišel Milec, ki pa je iz razdalje meril preko gostujočih vrat. Napadi domačih niso pojenjali, saj je Mendy že v naslednji minuti krenil proti vratom gostov, a sta Mitrović in Delamea Mlinar s skupnim posredovanjem žogo spravila v kot, po katerem se je po mlačnem izbijanju zeleno-belih francoski napadalec znašel v novi priložnosti, a iz sedmih metrov nastreljal Šeligo. Slednji je imel nekaj dela zopet v 10. minuti, ko je še drugič na tekmi poizkusil Milec, tokrat meril v okvir vrat, a je Šeliga znova odbil. Ljubljančani so po uvodnih desetih minutah umirili nalet domačih, gostujoči strateg Kosanović pa je bil že v 17. minuti prisiljen v prvo zamenjavo, namesto poškodovanega Etemeja je vstopil Kapun. Ljubljančani so na sredini igrišča storili že nekaj ostrih prekrškov, sodnik Perić pa je v 22. minuti posegel po prvem kartonu, po prekršku nad Filipovićem, ga je pokazal Trifkoviću. Ko se je zdelo, da so zeleno-beli vzpostavili ravnotežje pa je na sceno znova stopil dvojec Mendy-Cvijanović, ki je zrežiral izenačenje na sobotni tekmi s Krko. Nepopustljivi Mendy je utekel v kazenski prostor ter žogo iz desne strani kazenskega prostora poslal na drugo vratnico, kjer so Ljubljančani povsem pozabili na Cvijanovića, ki je žogo z glavo spravil v gol gostov. Gostje si tudi po zaostanku niso pripravili resnejših poizkusov, zato pa je v 31. minuti iz razdalje poizkušal Stojanović, ki je znova dobil mesto v začetni enajsterici, iz 25 metrov je meril v daljši kot, a je Šeliga rešil povišanje zaostanka svoje ekipe. V 40. minuti so si prvo priložnost pripravili tudi gostje, Zalaznika je iz desne strani igrišča poslal uporaben predložek na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Rodić, ki pa je z glavo meril mimo vrat.

Drugi polčas so bolje odprli gostje, ki so zagrozili po predložku iz leve strani igrišča, po katerem se je pred Handanovićem znašel osamljeni Rodić, a je bil mariborski čuvaj mreže tokrat na mestu. V 53. minuti sporna odločitev sodnika Perića, ki po protestih domačih ni pokazal na belo točko, Mendy je po podaji Tavaresa krenil proti vratom Šelige, Kostić ga je oviral, a po mnenju Perića ne dovolj za najstrožjo kazen. Mariborčani si v uvodu drugega polčasa niso pripravili pravih poizkusov, pri gostih je iz razdalje preko gola meril Zarifović, poizkus Mendyja pa so po dobri uri igre branilci uspešno prekinili. Domači gledalci pa so aplavz namenili požrtvovalnemu Cvijanoviću, ki je v 61. minuti po dolgi podaji v kazenski prostor žogo pred golavtom poslal mimo druge vratnice. V 68. minuti je krajše mrtvilo prekinil poizkus Vukčevića, ki so mu domačini pustili preveč prostora, a je strel Črnogorca iz kakšnih 23 metrov meril preko domačega gola. V 71. minuti nova priložnost domačih, Cvijanović je preigraval na robu kazenskega prostora, , meril v bližnji vratarjev kot, a je bil Šeliga znova dovolj pozoren. V 74. minuti so po nepotrebni podaji Filipovića in napaki Rajčevića, proti golu Handanovića krenili gostje, a je Trifković iz črte kazenskega prostora meril preko prečnika. V 77. minuti je sodnik Perić rumeni karton pokazal Mendyju, ki mu je po številnih pretrpljenih prekrških zavrela kri in je nad Delameo Mlinarjem uporabil preveč sile. Sodnik Perić je v 79. minuti po skandiranju “proti-ljubljanskih” napevov za nekaj minut prekinil tekmo, kar je Ljudski vrt le še bolj razvnelo.  Po sodniški prekinitvi si moštvi nista pripravili novih priložnosti, z zadetkom prednosti pa na povratno srečanje potujejo vijoličasti.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …