Celjani so se kljub temu, da so v Zavrču nastopili v močno premešani zasedbi, iz Haloz vrnili s polnim izkupičkom. Čeprav so Zavrčani povedli z zadetkom Ivana Novoselca, sta Jiri Jeslinek in Sunny v drugem polčasu izid preobrnila v korist grofov in poskrbela, da bo četa trenerja Simona Rožmana jutrišnjo povratno polfinalno srečanje Pokala Slovenije pričakala dobre volje.


“Vesel sem svojega prvenca v celjskem dresu, kljub temu pa vem, da lahko v prihodnje še veliko doprinesem k dobrim predstavam našega moštva. V teh dveh mesecih sem naredil velik napredek, predvsem sem pridobil ogromno na fizični moči. Treningi vselej potekajo na visokem nivoju, tako da korak naprej v Celju niti ne more biti vprašljiv,” je za spletno stran celjskega prvoligaša dejal Jiri Jeslinek, ki se je na Areno Petrol preselil tik pred začetkom nadaljevanja sezone. 27-letni Čeh, tudi nekdanji član praške Sparte, v dresu katere je zaigral v skupinskem delu Lige prvakov, pred jutrišnjim obračunom z Mariborčani poudarja, da je Maribor izredno nevarno moštvo: “Kot tujec, ki prej ni imel posebnih stikov s slovenskim nogometom, sem Maribor vseeno odlično poznal zaradi njihovih odličnih predstav v evropskih pokalih. Gre za res kakovostno moštvo, ki se je v zadnjih sezonah zelo dobro kosalo z najboljšimi ekipami Evrope. Gledal sem njihove tekme v ligi prvakov, že takrat pa sem spoznal, da premorejo širok kader kakovostnih in raznovrstnih igralcev, ki so nevarni v prav vsakem trenutku. Z njimi sem se doslej pomeril dvakrat, predvsem na tisti prvi tekmi v mesecu marcu pa so dokazali, da lahko v zgolj nekaj potezah tekmo obrnejo v svoj prid.”

Vijoličasti bodo v knežjem mestu lovili zaostanek, saj so si Celjani pred povratnim dvobojem priigrali ugodno izhodišče, a tudi Jeslinek poudarja, da bo kljub zaostanku vloga favoritov na strani nasprotnika, kar pa seveda ne pomeni, da si v celjskem taboru ne želijo pokalnega finala: “V Ljudskem vrtu smo si pripravili dobro izhodišče, kljub temu pa se zavedamo, da proti tako močnemu nasprotniku, kot je Maribor, prednost nikoli ni zagotovilo za napredovanje. Mariborčani so še vedno absolutni favoriti, še posebej pa menim, da so nevarni sedaj, ko jim je rezultatska krivulja nekoliko padla. Slej kot prej se bodo vrnili na zmagovalno pot, mi pa verjamemo, da lahko to vrnitev s svojo igrivostjo še nekoliko preložimo. Upam, da nas bo pričakala čim bolj polna Arena Petrol in da na krilih naših navijačev pridemo do finala!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…