Celjani ostajajo osmoljenci pokalnih finalov, saj so zelenico koprske Bonifike znova zapuščali sklonjenih glav. V osmem finalu so izgubili še sedmič, tretjega pokalnega naslova so na domačem igrišču, pred štiri tisoč gledalci, veselili Koprčani. Primorci, ki so v zaključku sezone vse moči usmerili v pokalni finale, so srečanje odprli sanjsko in z zadetkom Denisa Halilovića povedli že v šesti minuti. V nadaljevanju so varovanci trenerja Vanolija dobro zaprli celjske napade, srečanje pa se je povsem razživelo v zadnji četrtini obračuna, ko priložnosti ni manjkalo, zmago pa je v 86. minuti potrdil rezervist Štromajer.


Pokal Slovenije – finale. Sodnik: Slavko Vinčić.
Koper: Bonifika, 4000 gledalcev.
LUKA KOPER 2:0 CELJE
Halilović (6′), Štromajer (86′)

Rumeni kartoni
Luka Koper: Črnigoj (13′), Guberac (26′), Hadžić (47′), Palčič (61′), Krivičič (63′), Halilović (79′), Simčič (79′), Pučko (92′)
Celje: Soria (59′), Jugović (68′), Miškić (70′), Verbič (79′)

Rdeči karton
Luka Koper: Palčič (85′)

Menjave
Luka Koper: Lotrič – Pučko (66′), Rahmanović – Štromajer (84′), Galešić – Gregorič (88′)
Celje: Bajde – Lendrić (46′), Šporn – Ahmedi (46′), Jugović – Jeslinek (73′)

LUKA KOPER
[team1]

CELJE
[team2]

Obračun bi se za Koprčane težko pričel bolje, saj so kanarčki povedli iz prve priložnosti. Iz kota je podal Guberac in pred golom našel Halilovića, ki je bil višji od dveh čuvajev, Klemenčiča in Jugovića, in z glavo zadel za vodstvo domačih. Že dve minuti zatem se je v priložnosti znašel Lotrič, a je Mujčinović pravočasno zapustil svoja vrata in preprečil najhujše. Celjani so v uvodu igrali v krču, Koprčanom pa je zgodnji zadetek dal dodatnih kril. V 11. minuti je z nevarnim prodorom po sredini igrišča zapretil še Galešić, ki pa je v zaključku akcije meril nenatančno. Grofje so do prvega poizkusa prišli v 14. minuti, ko je živi zid odbil strel Verbiča, slednji pa je v drugem poizkusu sprožil mimo desne vratnice. Nato so dvakrat znova zapretili domači, v izteku 18. minute je po strelu Črnigoja nogo podstavil Miškić in žoga je šla čez celjska vrata, po kotu pa je Haliloviću, na katerega so pozabili celjski branilci, rešil Jugović. Gostje so do prvega nevarnega strela prišli v 26. minuti, ko je Jakolić lepo našel Šporna, ki pa je z glavo meril preko koprskih vrat. V drugi polovici prvega polčasa pravih priložnosti ni bilo, omeniti velja zgolj poskus Lotriča, ki ga je z globinsko podajo v ogenj poslal Rahmanović, vendar je Prekmurec v zaključku akcije slabo zadel žogo in ta je zletela daleč mimo celjskih vrat. To je bilo tudi vse v prvem polčasu, ki so ga zasluženo dobili Primorci, ki so z agresivno igro onemogočili gradnjo celjskih napadov, dobro pa zaprli tudi Verbiča.

Celjski strateg Rožman je pred začetkom drugega polčasa namesto Bajdeta in Šporna v igro poslal Lendrića in Ahmedija, ki zaradi poškodbe spomladi ni odigral niti minute, grofje pa so v nadaljevanju zaigrali precej aktivneje, saj so uvodne minute drugega polčasa potekale predvsem na domači polovici, a si Celjani priložnosti niso uspeli pripraviti. V prvi polovici drugega polčasa priložnosti ni bilo, obračun pa se je povsem razživel v zadnji četrtini tekme. Do prvega konkretnejšega strela so v 69. minuti prišli Koprčani, ko pa Mujčinović ni imel težav po strelu Guberca, ki je streljal z roba kazenskega prostora. Celjani so odgovorili minuto kasneje, ko je po kotu in odbiti žogi do strela prišel Jakolić, čigar poskus pa je blokiral Haždić. Koprčani so takoj zatem krenili v hiter protinapad, ko pa je po ročni zavori potegnil Miškić in prekinil nalet Galešića. Ta je s prostim strelom pred golom iskal Pučka, ki je pobegnil Jakolića, vendar bil prekratek za žogo. V 75. minuti priložnost na obeh straneh igrišča. V kazenskem prostoru Celja se je po posredovanju Klemenčiča na tleh znašel Črnigoj, a sodnik Vinčić, kljub glasnim protestom gledalcev, upravičeno ni pokazal na belo točko. V hitrem protinapadu pa je z 20 metrov močno zaključil Lendrić, vendar meril mimo desne vratnice. V 78. minuti se je zaiskrilo med Simčičem in Verbičem, a je sodnik Vinčić oba petelina umiril z rumenima opozoriloma. Kljub temu, da so Koprčani v 85. minuti zaradi dveh rumenih kartonov ostali brez Palčiča, so v 87. minuti podvojili svojo prednost. Hiter protinapad je po podaji Guberca zaključil rezervist Štromajer, ki je z 18 metrov silovito in neubranljivo sprožil v desni kot celjskega gola. Celjani so po drugem zadetku povsem popustili, Verbič je meril preko vrat, še pred tem pa je na nasprotni strani igrišča dvakrat poskusil še Črnigoj.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…