Če bi šlo vse po urniku, bi morali nocoj, nekaj po 20. uri dobiti še četrtega polfinalista pokalnega tekmovanja, vendar soboto ni šlo, glavni sodnik Jug v Ljubljano ni prinesel odjuge, zato je bil primoran v 25. minuti tekmo prekiniti in kasneje tudi odpovedati. Sneg namreč ni dopuščal nogometne igre in igralci so tvegali svoje zdravje, ravno zdravje pa je seveda prioriteta vsakega človeka.


Več o dogajanju med zimskim premorom smo pisali že v enem izmed prejšnjih člankov, ki si ga lahko seveda še enkrat preberete in obnovite spomin o dogajanju med pripravami na nadaljevanje sezone. Slovenijo sicer še vedno prekriva snežna odeja, a igrišče v Stožicah, je kljub včerajšnjemu deževju, očiščeno in pripravljeno za današnji derbi. Pripravljeni so tudi člani obeh navijaških skupin, ki na sobotni tekmi prvih petnajst minut nista navijali v znak protesta proti Zakonu o navijačih. Danes naj bi bil derbi glasen že od prvega sodnikovega žvižga.

Večjih sprememb v postavah obeh ekip za današnjo tekmo ni pričakovati. Zanimivo bo videti, ali bo trener Olimpije Andrej Razdrh tudi danes poizkusil s tremi v napadu, ali pa se bo raje odločil za manj ofenzivno različico z dvema napadalcema. Trener Razdrh težav s sestavo začetne enajsterice nima, saj lahko računa na vse nogometaše. Trener vijoličastih Darko Milanič, danes zagotovo ne bo mogel računati na Timoteja Dodleka, vprašljiv pa je tudi Aleš Mertelj, ki je na sobotni tekmi po dvoboju z Nikolo Nikezićem, dobil udarec v predel gležnja. Zaradi pravila treh tujcev prijavljenih za tekmo, pa ne bo mogel računati na tri izmed šestih tujcev, ki so registrirani za uradne tekme, je pa Milanič pred nadaljevanjem sezone napovedal, da bodo priložnost za igro dobili vsi tujci, zato bomo lahko v prihajajočih tekmah videli kar nekaj rotacije.

Igrišče v Stožicah nocoj ne bo prekrito s snegom; Foto: Aleš Cipot

Tekmo boste lahko vsi tisti, ki si je ne boste ogledali v živo na stadionu, spremljali tudi na drugem programu televizije Slovenija. Prenos se bo s krajšim studijskim delom pričel ob 18:15. Povratna tekma bo na mariborskem Ljudskem vrtu odigrana teden dni kasneje, s pričetkom ob 17. uri.

Verjetni postavi:

NK Olimpija: Džafić; Delamea Mlinar, Zarifović, Mitrović, Salkić; Lovrečič, Trifković, Omladič; Šporar, Valenčič, Nikezić. Trener:Andrej Razdrh.

NK Maribor: Handanović; Milec, Potokar, Rajčević, Mejač; Mezga, Mertelj/Filipović, Cvijanović, Ibraimi; Berić, Tavares. Trener: Darko Milanič.

Glavni sodnik: Damir Skomina

 

Avtor: Peter Dominko

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znani pari osmine finala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb osmine finala Pokala Slovenije. …