Bo Maribor še poglobil ljubljansko krizo? Olimpija, ligaški potop katere se je vsaj na igrišču pričel prav konec februarja v Ljudskem vrtu, še čaka na prvo zmago po zimskem premoru. V taboru gostiteljev poudarjajo, da lahko v pokalnem tekmovanju rešijo sezono in se izkopljejo iz krize, a imajo tudi Štajerci svoje načrte.


Že Zlatko Zahovič je včeraj zatrdil, da v Ljudskem vrtu letos ciljajo na dvojno krono in s tem tudi ponovitev pokalnega slavja, ob tem pa je mariborski športni direktor poudaril, da je potrebno iti v tekmo s spoštovanjem do tekmeca. O Olimpiji kljub težavam tekmeca z izbranimi besedami govori tudi Darko Milanič: “Priprave smo opravili kot vedno pred takšno tekmo, ko ni na razpolago veliko časa. Zaradi spremembe na njihovi klopi je težje predvideti, kako se bo odzval nasprotnik, a se oziramo nase in ukvarjamo s svojo strategijo. Niti po naključju zaradi tega, ker je prvenstvo prioriteta, pokal ne bo dobil manjšega pomena. Tekma v Ljubljani je prva naslednja in nanjo se bomo ustrezno pripravili. Spoštujemo tekmovanje in nasprotnika. Želimo dvigniti tudi pokalno trofejo, kar je velika motivacija za sredino tekmo. Osvajati trofeje je privilegij in ne nameravamo se odreči možnosti, ki jo imamo.”

Safet Hadžić, po slovesu Marijan Pušnika začasni gasilec na klopi Olimpije, ima velike težave s sestavo začetne enajsterice, povsem brez skrbi pa ni niti Milanič. Izolan bo v Ljubljani pogrešal Marwana Kabho in Denisa Šmeja, ki sta poškodovana, zaradi prepovedi igranja bosta tekmo izpustila Dino Hotić in Sintayehu Sallalich, vprašljiv je tudi nastop Marka Šulerja. Milanič je obenem razkril, da bo mariborsko mrežo čuval Matko Obradović. “Kabha in Šme sta poškodovana, še nekaj časa ne bosta nared. Hotić in Sallalich sta kaznovana, vprašljiv pa je nastop Šulerja po poškodbi v Krškem. Skušal bo opraviti oba zadnja treninga in potem se bomo odločili. Tvegali ne bomo. Če bo čutil bolečine, ne bo igral. Če zapletov ne bo, bo na igrišču. Ostali so v dobrem stanju in večjega števila rotacij ne bo. Kljub tistim, ki bodo opravljene, bomo nastopili z najmočnejšo ekipo, ki je na voljo. Včasih so različni razlogi, zakaj kdo v določenem trenutku ne igra. Ne gre pa pričakovati, da bomo igrali z ekipo, ki bi imela manj možnosti za uspeh,” napoveduje mariborski strateg.

Med tistimi, ki bodo skoraj zagotovo dobili mesto v začetni enajsterici, gre pričakovati tudi Aleksa Pihlerja. Nekdanji član Domžal, Triglava in Zavrča je tudi spomladi pomemben adut vijolic. “Pričakovanja so jasna, odigrati želimo dobro tekmo. Nismo imeli veliko časa za pripravo, a nam je strokovni štab dal navodila in smo dobro pripravljeni. Zavedamo se, da ima Olimpija kakovostne posameznike. Na igrišče bomo šli zavzeto, osredotočeni na našo igro in z namenom, da dosežemo dobro izhodišče pred povratno tekmo,” pred vrnitvijo v Stožice, v katerih je jeseni, nekaj dni po vrnitvi s krstne reprezentančne akcije, že zatresel mrežo večnega rivala, poudarja poletni povratnik med vijolice.

Maribor in Olimpija sta se v pokalnem tekmovanju doslej udarila šestkrat, ob remiju so vijoličasti dobili štiri dvoboje, Ljubljančani so edino zmago slavili v sezoni 2012/13, ko so dobili povratno tekmo četrtfinala, a jim to kljub vsemu ni prineslo napredovanja. Vzdušje več kot očitno ne bo podobno zadnjim derbijem večnih rivalov, saj so do včeraj v predprodaji prodali vsega 1.500 vstopnic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…