V Ljudskem vrtu je povratno polfinalno tekmo pokalnega tekmovanja spremljalo več kot deset tisoč gledalcev, a večina od njih ni slavila uvrstitve v majski finale. V tega so se uvrstili Ljubljančani, ki so z remijem zadržali prednost s prvega srečanja.


Blaž Vrhovec je po tekmi obžaloval, da s soigralci kljub ofenzivi na gol Olimpije niso uspeli priti do rezultatskega preobrata: “Škoda, od prve minute smo udejanjali, kar smo napovedovali pred tekmo. Šli smo v polno ofenzivo nad Olimpijo, vendar žal nismo izkoristili uvodnih priložnosti. Mislim, da bi se potem morda tudi Olimpija bolj odprla in bi tekma šla v drugo smer.”

Vloga Vrhovca je bila tokrat še nekoliko pomembnejša, saj so se Mariborčani v obračun podali z napadalno usmerjenostjo, prav nekdanji kapetan Celja pa je bil ena od zadnjih varovalk za hitre protinapade Ljubljančanov, ki so se v štajerski prestolnici predstavili z igro, ki je bila ponavadi značilna prav za Maribor. “Danes ni bilo težko igrati, ker smo v bistvu nadzirali tekmo. Moja naloga je bila, da sem varovalka, ki poskrbi, da se ne razvijajo protinapadi, mislim, da Olimpija ni imela veliko nevarnih oziroma omembe vrednih. Kot celotna ekipa smo dobro odigrali,” je priznal vezist vijolic.

Kirm je na vprašanje o sodnikih odgovoril, da po njegovem mnenju niso imeli pretiranega vpliva na potek tekme, pošteno pa se je v jezik ugriznil Vrhovec: “Tudi jaz ne bi o sodniku. Tisto, kar so odločili, tako je in s tem se moraš sprijazniti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…