Medtem ko bosta Koper in Domžale prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije odigrala že danes popoldne, bodo Mariborčani in Celjani na zelenico stopili jutri. Vijolice in grofje bodo v Ljudskem vrtu odigrali že četrto medsebojno tekmo v letošnji sezoni, zato velikih skrivnosti med obema nasprotnikoma ni. Celjani se kljub porazu z Velenjčani v štajersko prestolnico podajajo z optimizmom.


“Čaka nas polfinale proti moštvu, ki razpolaga z izredno kakovostnim in širokim igralskim kadrom. Da je temu tako, potrjujejo tudi njihovi rezultati v zadnjih sezonah. Absolutno so Mariborčani v tem dvoboju nesporni favoriti, mi pa jim bomo skušali kar najbolje ponagajati. V prvo tekmo se tako odpravljamo sproščeno, a z jasnim ciljem, da bi iztržili čim boljše izhodišče,” je za klubsko spletno stran dejal Blaž Vrhovec, ki svojim soigralcem na petkovem savinjsko-šaleškem derbiju zaradi prepovedi igranja ni smel pomagati. Celjani tako tudi po štirih letih na domačem igrišču sosedov iz Velenja niso uspeli premagati, a tudi Ljubljančan poudarja, da petkov poraz ni vplival na vzdušje v slačilnici: “Vselej je težko s tribune spremljati svoje soigralce, še posebej pa to velja takrat, ko moštvu igra ne steče. A treba je vedeti, da se slabi dnevi dogodijo tudi najboljšim svetovnim nogometašem, tako da poraz proti Rudarju, ki ima nesporno kakovost, vsekakor ni nič tragičnega. V garderobi smo se nogometaši že pogovorili, rezultat pa je še večja odločnost, da se čim prej vrnemo v ustaljene tirnice naše igre in posledično tudi rezultatov.”

Medtem ko Celjani za razliko od ostale trojice polfinalistov nimajo težav s kaznovanimi nogometaši, bo Simon Rožman tudi tokrat v svoji zasedbi pogrešal Valona Ahmedija.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začenja se PREDKROG Pokala Pivovarna Union: to so pari …

Vsako sezono se pokalno tekmovanje začne s predkrogom v sklopu posamezne MNZ. V letošnji i…