Domžalčane po bridkem porazu z ljubljansko Olimpijo danes popoldne čaka gostovanje na koprski Bonifiki, kjer je četa trenerja Luke Elsnerja v nadaljevanju državnega prvenstva že klonila. Tokrat bodo Koprčani in Domžalčani lovili vozovnico za pokalni finale, kdo si bo pred povratnim obračunom v domžalskem Športnem parku priigral boljše izhodišče?


“S porazom proti Olimpiji se je težko sprijazniti, saj smo tekmo začeli zelo dobro. Tudi po rdečem kartonu smo si priigrali nekaj lepih priložnosti za izenačenje, a nam ni uspelo zatresti mreže. Iz tekme v tekmo igramo bolje in vse več stvari, ki jih vadimo na treningih uspevamo prenašati na tekme. Še vedno pa imamo težave z realizacijo. Ko jih bomo odpravili, nas bo težko premagati,” je za spletno stran kluba dejal Benjamin Morel, ki so ga soigralci s precejšnjo večino izbrali za igralca tekme z zmaji. Francoz, ki je v svoji domovini nekaj tekem odigral tudi v prvoligaški druščini, je eno od odkritij letošnje sezone, saj se je poleti v Slovenijo preselil kot popolna neznanka, nato pa navdušil predvsem v drugi polovici jesenskega dela sezone. Strelec petih ligaških zadetkov počasi, a vztrajno lovi jesensko formo, pred gostovanjem na Bonifiki pa pravi, da si želi z Domžalami osvajati tudi lovorike, ne le igrati nogometa: “To bo povsem drugačna tekma. Pokal je posebno tekmovanje, ki s seboj prinaša drugačne občutke in čustva. Težave v prvenstvu moramo postaviti na stran in pokazati odločnost in željo po zmagi. Pokal predstavlja najkrajšo pot do evropskih pokalov in tudi do lovorike. V Domžale nisem prišel le igrati nogomet, ampak si želim tudi lovorik.”

Koprčani so pred današnjo tekmo poskrbeli za trenersko rošado, saj je Alena Ščulca zamenjal stari znanec Rodolfo Vanoli, ki pa danes ne bo smel računati na Mitjo Lotriča. Oslabljeni bodo tudi Domžalčani, saj bosta zaradi prepovedi igranja manjkala Darko Zec in kapetan Nejc Skubic: “Koper je spočil nekaj igralcev, saj v prvenstvu niso več v boju za večje stvari. Na drugi strani smo mi kar 50 minut igrali z igralcem manj, poleg tega smo ostali še brez Zeca, ki je prejel rdeči karton, manjkal pa bo tudi kapetan Skubic. Pokal se igra z glavo in do zmage pride ekipa, ki si bolj želi uspeha,” je zaključil 27-letni Francoz.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začenja se PREDKROG Pokala Pivovarna Union: to so pari …

Vsako sezono se pokalno tekmovanje začne s predkrogom v sklopu posamezne MNZ. V letošnji i…