Ponovitev lanskega četrtfinalnega spopada med Domžalami in Olimipjo se je končala s podobnim scenarijem. Zeleno-beli so si pred povratno tekmo priigrali prednost, ki pa je še toliko dragocenejša saj so si jo za razliko od lanske sezone priigrali v gosteh.


“Odigrali smo taktično izjemno zrelo tekmo. Fantje so naposled dokazali, da znajo igrati tudi na rezultat, kar je dobrodošlo pred prihajajočimi izzivi. Vedeli smo, da si bodo Domžalčani pred povratno tekmo v Stožicah skušali zagotoviti določeno prednost, a smo jim mi z organizirano in potrpežljivo igro le-to preprečili,” je po tekmi in zmagi z 0:1 za klubsko spletno stran dejal šef ljubljanske stroke. Darko Karapetrović je bil zadovoljen s pristopom svojih varovancev, a ob zapolnjenem urniku ni želel preveč slaviti zmage, saj Ljubljančane že v soboto čaka gostovanje v Novi Gorici: “Najpomembneje je, da smo znali ubraniti minimalno vodstvo. Zadovoljen sem s pristopom in energijo, ki jo kažejo igralci. Za nami je tretja tekma v dobrem tednu dni, čakajo pa nas še tri. Naslednja že ob koncu tedna, ko gostujemo v Gorici, kjer nas zopet čaka zahtevna prvenstvena preizkušnja. Goričani so s prepričljivo zmago nad Koprom pokazali, da se počasi pobirajo iz rezultatske krize.”

Z zmago je bil zadovoljen tudi Aris Zarifović, ki se je v 34. minuti po kotu Šporarja najbolje znašel pred golom domačih in dosegel edini zadetek na srečanju, a se tudi primorski branilec zaveda, da bo odgovor o potniku v polfinale padel na povratnem obračunu: “Igrali smo natanko tako, kot smo se dogovorili v garderobi pred tekmo. V teh že skoraj zimskih razmerah ni bilo lahko najti začetnega ritma, a smo z vztrajno in potrpežljivo igro dosegli tisto, po kar smo prišli k trenutno vodilnemu moštvu državnega prvenstva. Ta pokalni obračun še zdaleč ni odločen, saj nas čaka še povratna tekma prihodnji torek v Stožicah. Zadetek? Hvala bogu, da sem bil v pravem trenutku na pravem mestu. Velike zasluge gredo tudi Šporarju, ki je s prefinjeno podajo podaljšal žogo na drugo vratnico. To tekmo je potrebno čim prej pozabiti in se dobro pripraviti za sobotno gostovanje v Novi Gorici.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …