Pokalni finale je dober obliž na rane, ki so nastale po slabem vstopu v nadaljevanje državnega prvenstva, po izločitvi večnega rivala priznavajo v taboru Olimpije. Ljubljančani so s potrpežljivo igro in čvrsto postavitvijo odbili vse napade tekmeca ter zadržali prednost s prvega srečanja.


Da je finale dobra uteha za vse spomladanske težave zmajev, je po dvoboju v Ljudskem vrtu priznal tudi Andraž Kirm, ki je bil še pozimi med tistimi, ki niso bili v načrtih Olimpije, a je po številnih poškodbah vskočil v začetno enajsterico in vidno vlogo odigral tudi v povratni tekmi z Mariborom: “Za nas je bila glede na položaj v prvenstvu to zelo pomembna tekma, tako da smo zelo veseli napredovanja. Želeli smo si v finale, morda danes še nekoliko bolj kot Maribor, tako da nas je na koncu nagradila tudi sreča.”

Kirm ob tem dodaja, da je pomembno in vidno vlogo pri preboju v finale Pokala Slovenije odigral tudi Safet Hadžić, ki je dvignil moralo in samozavest: “Potrebno je poudariti, da smo tudi na nekaterih tekmah v prvenstvu igrali podobno, pa nas sreča ni nagradila, kot nas je morda na teh dveh tekmah. Je pa dejstvo, da je trener Hadžić nekoliko spremenil stvari. Mislim, da je najbolj pomembno, da je sprostil ekipo, da je atmosfera nekoliko bolj sproščena in menim, da je to bistvo, kar je on prinesel tej ekipi.”

“Mislim, da ne, daleč je še do finala. To je zadnja tekma sezone, tako da se moramo osredotočiti na prvenstvo, popraviti slab vtis, ki smo ga pokazali do sedaj. Jasno pa je, da bolj kot se bo približevala finalna tekma, bolj bomo verjetno o njej razmišljali,” je zaključil izkušeni krilni nogometaš.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…