Mariborčani so zadnji četrtfinalist Pokala Slovenije. V hladnem torkovem večeru so z zadetkom Luke Zahovića ugnali borbene Radomljane, ki so se v Ljudskem vrtu dobro upirali favoriziranemu nasprotniku. V domačem taboru so po tekmi dejali, da bi lahko bila zmaga še višja, a najpomembnejše je kljub vsemu zgolj napredovanje.


“Zmaga je bila dovolj za napredovanje v četrtfinale. A tekma z Radomljani je že za nami, sedaj se že pripravljamo na petkovo tekmo, Domžale nas že čakajo,” je po napredovanju v četrtfinale Pokala Slovenije dejal Amir Dervišević, vezist vijoličastih, ki je srečanje znova začel v začel v začetni enajsterici. Mariborčani so Radomljane sicer premagali zgolj z 1:0, a je dejal, da bi lahko bila zmaga še višja: “Lahko bi rekel, da je bila za gledalce na tribuni zmaga rutinirana. Če pa bi nekdo pogledal zgolj rezultat, bi verjetno zatrdil, da smo jih premagali zgolj z 1:0. Imeli smo še nekaj priložnosti, ki bi jih lahko izkoristili, recimo vratnica Duduja Bitona. Ampak pomembna sta zmaga in napredovanje.”

Radomljani so se državnim prvakom, tako kot že dvakrat v letošnji sezoni, dobro upirali, mladi Ljubljančan pa se je po tekmi že ozrl na prihodnje obveznosti, saj Mariborčane že v petek čaka obračun z Domžalčani: “Slabega nasprotnika ni. Videli ste tudi, da so tudi Radomlje igrale, če se nasprotniku pusti malce prostora, se vse da. Vemo kakšen nasprotnik so Domžale, dobro igrajo in imajo dobre rezultate. Pripravljeni smo na njih, pokalno tekmo smo že dali na stran in v petek gremo na tri točke.”

“Na začetku sem imel malce treme, vendar je bilo skozi tekmo lažje, soigralci so me spodbujali in tako je bilo še lažje,” pa so bile besede Žige Živka, ki je prvič v letošnji sezoni tekmo začel od prve minute. 19-letni osrednji branilec je ob Rajčeviću odigral zrelo in dobro tekmo, tudi sam pa je po tekmi dejal, da zmaga pričakovano ni bila visoka: “Vedeli smo, da bo tekma zelo težka. Tokratni nasprotnik nam nikoli do sedaj ni dal velikih možnosti in prostora, zato smo se na to tekmo dobro pripravili.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …