Mariborčani so rane po vseh težavah in tegobah vsaj deloma zakrpali s pokalno lovoriko. Da je bil naslov pokalnega prvaka izjemno pomemben, dokazuje tudi slavje v mariborskem taboru, saj so se Darko Milanič in nogometaši močno razveselili edine trofeje v letošnji sezoni.


Po tem ko so vijolice že poleti ostale brez Superpokala, pred tedni pa po petih letih še brez naslova državnega prvaka, so Štajerci z zmago v Pokalu Slovenije nadaljevali niz, ki traja že vse od leta 2009. V zadnjih osmih letih so namreč sezone sklenili z vsaj eno lovoriko, po zmagi si je pošteno oddahnil tudi Darko Milanič, ki je med tekmo s Celjem vidno živčen postopal ob igrišču, povsem sproščen pa ni bil niti po tekmi: “Videli smo zanimivo tekmo, pravo pokalno, s preobrati in priložnostmi, z našo prevlado v posesti žoge, s hitrimi prehodi … Fantje si zaslužijo čestitke, si zaslužijo to lovoriko. Pomembna je za delo v prihodnje, da se fantje zbližajo s tistimi, ki držijo pesti zanje, in da gremo s pozitivno energijo naprej. Meni osebno je tako kot fantom pokalna lovorika zelo pomembna.”

Za potezo finalnega dvoboja je z zadetkom neposredno iz kota poskrbel Dare Vršič, ki je dvoboj sicer pričel na klopi za rezerviste. “Zelo sem vesel, da se je izšlo pri mojem golu iz kota. Ko gre žoga proti vratom, je vedno nevarno. Lahko pride do kakšnega dotika, morda pride do avtogola. Ciljal sem v malo mrežico, če se nihče ne dotakne žoge. Žal smo kmalu zatem prejeli zadetek za izenačenje in lahko bi ostali brez lovorike. Zelo naporno in stresno je bilo gledati izvajanje enajstmetrovk, saj smo bili na vrsti za Celjani. Na koncu se je vendarle izšlo, čeprav nismo trenirali strelov z bele točke. Želeli smo zmagati že po devetdesetih minutah,” pa je po maratonskem dvoboju, ki se je na Bonifiki zavlekel čez enajsto uro, dejal eden do junakov finalnega dvoboja.

Foto: JurijKodrun.com
Foto: JurijKodrun.com

Vloga osrednjega junaka pa je pripadla Alešu Mertlju, ki je izvedel zadnji udarec z bele točke in po tem ko je mladi Nino Pungaršek okroglo usnje poslal mimo gola, odločil zmagovalca. Izkušeni Gorenjec, ki ga po krpanju lukenj v obrambi že težko obravnavamo kot zveznega igralca, je priznal, da je bil finale podoben celotni sezoni: “Sezona je bila podobna današnji tekmi. Po vodstvu smo prejeli zadetek pa je šlo gor in dol. Lovili smo se, podobno kot celotno sezono, ampak na koncu igrišče zapuščamo kot zmagovalci. Verjamem, da se bo ta trend le še nadaljeval, da bo krivulja šla le še gor in da se bomo še bolj povezali … da bomo eno, kot smo že bili. Verjamem v ekipo in da smo lahko še boljši.”

“Tako kot sem pred udarcem verjel v soigralce, sem verjel tudi vase. Verjel sem, da lahko zadenem, čeprav pred dvema letoma nisem. Ko zadeneš, je vse skupaj lepše. Izjemno sem vesel lovorike, tako kot soigralci in vsi v klubu. Veseli smo, da smo sezono zaključili na takšen način,” je sklenil nasmejani Mertelj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…