Prvi polfinalisti letošnje izvedbe Pokala Slovenije so Domžalčani. Slednji so v Stožicah nadoknadili zaostanek s prvega srečanja in že do odhoda na odmor končali ljubljanske upe o uvrstitvi v polfinale. Če so zmaji v minulih krogih navduševali z igro, pa je bilo tokrat povsem drugače, predvsem v prvem polčasu so bili povsem nerazpoznavni, kar sta po tekmi priznala tudi trener Darko Karapetrović in vratar Aleksander Šeliga.


“Enostavno povedano, nismo bili pravi. Domžalčani so bili razigrani, gibljivi, odlično so pokrivali prostor in popolnoma zasluženo zmagali. Mi na drugi strani pa smo bili prvič v tej sezoni neprepoznavni, brez prave energije in posledično zreli za poraz, ki se nam je na koncu tudi pripetil,” je po grenkem porazu, s katerim se je za Ljubljančane končalo letošnje popotovanje v pokalnem tekmovanju, dejal domači strateg Darko Karapetrović in v nadaljevanju izjave za klubsko spletno stran še pristavil, da je bil dogovor o igri zeleno-belih pred tekmo drugačen: “Zakaj so se fantje postavili na igrišču tako, kot so se, tudi meni ni najbolj jasno. Dogovor pred tekmo je bil drugačen. A dostikrat sam potek tekme dirigira taktično obnašanje igralcev. Roko na srce, Domžalčani so pač izkoristili tri strele proti golu, medtem ko si mi razen zadetka Mirana Burgića, tokrat nismo pripravili zrelih priložnosti za kaj več. Domžale so si brez kančka dvoma zaslužile uvrstitev v polfinale pokala.”

“Ni kaj pametnega za povedati. Domžalčanom čestitam za uvrstitev polfinale. Sami smo dobili vnovičen dokaz, da smo brez maksimalne angažiranosti, že v garderobi, ne zgolj od prvega sodniškega žvižga, takoj kaznovani. Danes smo bili preveč sproščeni in preprosto povedano, nismo bili pravi, še posebej ne v prvem polčasu. V drugem polčasu smo skušali stvari popraviti, uspelo nam je zadeti enkrat, imeli smo še nekaj priložnosti,” je bil pred klubsko kamero po tekmi kritičen najizkušenejši član zeleno-belih, vratar Aleksander Šeliga. 34-letni Celjan je moral že v prvem polčasu trikrat pobrati žogo iz svoje mreže, v nadaljevanju pa se moštvo ni več uspelo pobrati: “Kot sem že dejal, ne smemo si dovoliti, da tekmo začnemo tako kot danes. Tekme še dobro nismo začeli, pa je bilo že 0:2 za Domžale.”

Olimpijo v nedeljo znova čaka zahtevna naloga, saj v goste prihajajo poletni Celjani, ki imajo za sabo izreden niz rezultatov. Grofje so v državnem prvenstvu neporaženi že vse od tretjega kroga, z ljubljanskim skalpom pa bi lahko ob ugodnem razpletu tekme v Ljudskem vrtu skočili celo na drugo mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …