V Regionalni ljubljanski ligi je na pomolu eden največjih zapletov v zadnjih nekaj letih. Težave in konflikti se vlečejo že čez celotno poletje, jabolko spora med MNZ Ljubljana in DNS Ljubljana so sodniki oziroma njihovi stroški, vse skupaj pa je pripeljalo tako daleč, da je tekmovanje za letošnjo sezono ogroženo.


Pojdimo lepo po vrsti. Sredi junija so po predhodnem sestanku s klubi na izredni seji izvršnega odbora Medobčinske Nogometne Zveze Ljubljana obravnavali in soglasno sprejeli naslednje sklepe:

S1./ Klubi MNZ Ljubljana zahtevamo, da se sodniške takse znižajo za 30%.
S2./Klubi MNZ Ljubljana zahtevamo, da se ukinejo delegati na 4. Regionalni Ljubljanski ligi, 5. MNZ ligi in Mladinski ligi MNZ Ljubljana.
S3./ Klubi MNZ Ljubljana zahtevamo, da se sodniški stroški ovrednotijo z bruto vrednostjo. Klubi jih bodo 1 x mesečno plačevali DNS Ljubljana na podlagi izstavljenega računa za pretekli mesec.
S4./ V primeru ne upoštevanja naših zahtev, bomo klubi MNZ Ljubljana o tem obvestili Nogometno zvezo Slovenije in javnost ter sprejeli ustrezne ukrepe.

Pod njih se je podpisal predsednik MNZ Ljubljana Bojan Gasior, sicer predsednik NK Dob (ki je, naj spomnimo, lani na volitvah tesno premagal predsednika Domžal Staneta Oražma). Odločitev so nato posredovali Društvu Nogometnih Sodnikov Ljubljana, v imenu katerega je odgovoril predsednik Bajram Lazicani (sicer tudi član IO MNZ Ljubljana), ki je MNZ Ljubljana očital neprimeren način pošiljanja pisma svojemu članu, neobveščenost o nastali situaciji, vprašljivo vodenje zveze in sporno spreminjanje dogovorov. Podan je bil tudi komentar vseh štirih zgoraj omenjenih sklepov, pismo pa naj bi objavili na spletni strani MNZ Ljubljana, a se to, kolikor je nam znano, ni zgodilo.

Prejšnji mesec so odgovorili z MNZ Ljubljana, ki je Društvu sodnikov očitala, da se njihov predstavnik ni udeležil ne sestanka s klubi, ne zadnje lanske skupščine, in da zato usklajevanje ni bilo mogoče. Pri sprejemanju sklepov so se sklicevali predvsem na “težko finančno situacijo”, predsednik Bojan Gasior in podpredsednik Janez Gradin pa sta se distancirala tudi od osebnih diskvalifikacij, ki naj bi jih bila deležna. Pri MNZ Ljubljana so priložili tudi tabelo s sodniškimi stroški, ki naj bi podkrepila podatek, da so stroški v Ljubljani bistveno višji kot v ostalih regijah. Toda naj ob tem opozorimo, da zgornje številke niso vselej povsem primerljive, saj so v takso vključeni potni stroški, te pa se precej razlikujejo glede na geografsko velikost zveze. Tabelo objavljamo tukaj:

[tabela caption=”Pregled sodniških in delegatskih stroškov po MNZ-jih” width=”600″ colwidth=”100|50|50″ colalign=”left|center|center|center|center”] MNZ,MNZ LJ,MNZ KP,MNZ GO,MNZ KR,MNZ MB,MNZ CE,MNZ MS,MNZ PT,MNZ LE
Člani 4.rang,280e,231e,231e,174e,180e,168e,174e,195e,165e
Člani 5.rang,263e,/,/,174e,155e,/,150e, 172e,112e
Mladinci,199e,116e,116e,123e,115e,111e,113e,110e,156e
Kadeti,140e,87e,87e,90e,35e,34e,58e,78e,22e
[/tabela]

Predstavniki zveze so Društvo sodnikov obvestili tudi o tem, da bo o višini sodniških taks odločal IO MNZ Ljubljana, kar je slednji nato dejansko tudi storil na naslednji korespodenčni seji, ko je sam potrdil sklepe o znižaju stroškov za 30 oz 20 odstotkov.

V Društvu sodnikov so se po sklepu svojega IO pred dnevi ostro odzvali z naslednjim pismom:

IO DNS Ljubljana v celoti zavrača enostranski sklep korespondenčne seje IO MNZ LJUBLJNA o znižanju sodniških stroškov za 30% za tekme članov, mladincev in kadetov, ter 20% za tekme starejših in mlajših dečkov, ter IO MNZLJ obvešča, da na nobeno tekmo, ki jo vodi MNZLJ ne bo delegirala svojih sodnikov, do preklica sklepa 11. korespondenčne seje IO MNZ Ljubljana. Sodnike bomo na tekme delegirali šele takrat, ko bodo sodniške takse obojestransko dogovorjene in potrjene na obeh Izvršnih odborih.

Obe vpleteni strani zaenkrat ne popuščata, zadeve pa stojijo na mrtvi točki. Regionalna ljubljanska liga in ostala tekmovanja v okviru MNZ Ljubljana bi se morala začeti že čez dva tedna, toda kdo in za koliko, če sploh, bo v teh tekmovanjih sodil, je nemogoče napovedati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadete Mure bo vodil Robert Koren

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, ki je leta 2010 v Južnoafriški republiki z z…