Sestavo nižjeligaškega tekmovanja za prihodnjo sezono so tokrat med prvimi objavili pri Medobčinski nogometni zvezi Ljubljana. Pod novo tretjo ligo center se bo tako še naprej igrala Regionalna ljubljanska liga, ki pa bo odslej štela le 12 klubov. Morda je bilo po celoviti spremembi tekmovalnega ustroja v Sloveniji pričakovati tudi spremembo imena tekmovanja, a  se za zdaj s temi sicer bolj postranskimi zadevami v vodstvu niso ukvarjali in ljubljanska liga tako ostaja edina “regionalna” v državi. Kakorkoli, drastičnih sprememb ne bo, kot peti rang ostaja tudi liga MNZ, v kateri bo letos nastopilo 7 ekip.


Kar se tiče udeležencev je večina le teh  nekako pričakovanih, še največ pozornosti pa bila deležna Bela krajina, ki je še lani igrala v 2. SNL. Potem ko so v Črnomlju ostali brez licence, je bilo dolgo časa nejasno, v kateri ligi bodo igrali, pojavila pa se je tudi opcija, da letos sploh ne bi imeli članske ekipe.  No, na koncu so klub uvrstili v ljubljansko ligo, kjer bo nastopilo tudi osem lanskih ligašev in trije novinci. Po napredovanju kar petih klubov v treto ligo bodo prosta mesta zapolnili ljubljanski Bravo, Dolomiti ter Vir, ki so vsi trije nekoč že igrali v omenjenem rangu.

V ligi pričakovano ne bo Kamnika, ki je letos spomaldi izstopil iz tretjeligaškega tekmovanja in sploh ni sestavil ekipe za prihodnjo sezono. Kakšna bo usoda tega kluba, bo jasno v prihodnjih tednih, a ne kaže najbolje, saj je celotna uprava odstopila. Prav tako od lanskih ekip ne bo Slovana, ki je kot zadnji edini izpadel in se po dobrem stoletju takšnih in drugačnih tekmovanj spet seli v najnižji rang. Če ne bo rdeče-belih s Kodeljevega, pa bosta tu sosednja Svoboda in Bravo, ki naj bi sodila v najožji krog favoritov.

Sestava RLL 2014/15:

Cockta Kresnice
Brinje Grosuplje
Svoboda Ljubljana
Arne Tabor 69
Jevnica
Ihan
Črnuče
Litija
Bela krajina
AŠK Bravo
Dolomiti
Vir

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ste si želeli postati trener? Zdaj imate priložnost

Pri NK Cerkvenjak, ki igra v 2. članski ligi MNZ Maribor (5. rang v Sloveniji), so se odlo…