Končano je tudi tekmovanje v prvi gorenjski ligi, ki jo vodi MNZ Kranj. Zadnji krog ni odločal praktično o ničemer, vrstni red pa je na koncu tak, kakršen je bil že pred dobrim mesecem, ko smo prvič podrobneje predstavili situacijo v ligi. Naslov je pričakovano in zasluženo osvojilo moštvo Šobec Lesce, ki je v zadnjem kolu tretjeuvrščeni Bled odpravilo kar s 6:0. Ekipa Aleša Dolinarja je kljub predčasni odločitvi prvenstvo pošteno oddelala do konca, rezultat tega pa je 18 zmag iz 22 tekem in tudi daleč največ doseženih golov v ligi. Leščani se tako po štirih letih vračajo v 3.SNL.


Če bosta sprejela izziv, bosta tam lahko igrala tudi drugi Britof in tretji Bled, saj se tretja liga (kot verjetno veste) s prihodnjo sezono širi na štiri skupine. Bled je včeraj kot rečeno visoko izgubil v Lescah, Britof pa je bil z 2:1 suveren v Velesovem, s čimer se je vrnil na drugo mesto. Oba kluba sta v novem (starem) sistemu tretje lige že igrala do leta 2004, zato gre pričakovati, da bosta poskusila tudi tokrat.

V primeru, da bi se kdo tej možnosti odpovedal ali pa da bi Zarica dokončno ostala brez tretjeligaške licence, pa bi se priložnost ponudila še četrtemu. To mesto so po zadnjem krogu zasedle Žiri, ki so doma ugnale zadnjeuvrščeno Naklo s 4:2. Nekdanja Alpina je spomladanski del zaključila celo brez poraza, a to vseeno (vsaj za zdaj) ni bilo dovolj za napredovanje. Omenimo še, da je na tekmi kariero sklenil legendarni domači vratar Albreht.

Ambiciozne Jesenice so na koncu šele sedme, nekdaj prvoligaško Naklo pa je končalo celo kot zadnje.

Rezultati zadnjega kroga:
ŽIRI 4:2 NAKLO
VELESOVO 1:2 BRITOF
JESENICE 2:3 VISOKO
ŠOBEC LESCE 6:0 BLED
ŽELEZNIKI 0:0 LOČAN
BOHINJ 3:0 BITNJE

Končna lestvica:
Šobec Lesce 56, Britof 44, Bled 42, Žiri 40, Velesovo 35, Visoko 31, Jesenice 27, Bitnje 22, Bohinj 22, Ločan 19, Železniki 17, Naklo 13

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadete Mure bo vodil Robert Koren

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, ki je leta 2010 v Južnoafriški republiki z z…