Mladinsko moštvo Maribora je bilo v obračunu z lizbonskim Sportingom blizu prve evropske točke. Varovanci trenerja Damjana Gajserja so po začetnem naletu domačih v 14. minuti celo povedli, zadel je Martin Kramarič, in imeli po vodstvu še dve izredni priložnosti za povišanje vodstva. Le-teh niso izkoristili, kar so domači izkoristili v svoj prid in izid preobrnili z dvema zadetkoma Joseja Correie, ki je zadel že na prvi tekmi na Ptuju. A vijolice se niso predale in v 43. minuti izid izenačile, znova se je med strelce vpisal Kramarič, za zmago Sportinga pa je v 65. minuti zadel Eloi, ki je pravtako zadel že na prvem medsebojnem obračunu. Mariborčani so bili blizu izenačenja v sodniškem podaljšku, a Hajrić ni uspel izkoristiti priložnosti. Točk ni bilo, ostaja pa pozitiven vtis in dobra napoved za večerni obračun članskih ekip.


UEFA Youth League – peti krog. Glavni sodnik: Benoît Millot.
Alcochete: CGD Stadium Aurelio Pereira.
SPORTING 3:2 MARIBOR
José Correia (20′, 34′), Eloi (65′); Kramarič (14′, 43′)

Menjave
Sporting: Eloi – Ebo (57′), Semedo – Correia (66′), Pais – Postiga (77′)
Maribor: Taneski – Volmajer (46′), Bjedov Kobe – Florjanc (75′), Polanc – Štraus (77′)

SPORTING
[team1]

MARIBOR
[team2]

 Tekmo so s priložnostjo odprli domači, poizkušal je Postiga, a za las zgrešil okvir vrat. Minuto kasneje je streljal še Ebo, vendar se je tokrat z obrambo izkazal vratar Prineg. Nato pa napad vijoličastih in zadetek Kramariča, tekla je 14. minuta, ko so Mariborčani uvodni nalet prekinili z zadetkom za 0:1, ki je Štajercem dal dodatne energije, saj so si vsega dve minuti kasneje priigrali novo izredno priložnost, poizkušal je Volmajer, vendar je bil domači čuvaj mreže na pravem mestu. V 19. minuti je bil nevaren tudi Marjanović, ki se je po prekršku nad Kramaričem preselil pred gol domačim, a je vratar Ndiaye znova dobro posredoval. Mariborčani so bili za dve zapravljeni priložnosti hitro kaznovani, po podaji Barbose je izid poravnal Correia. Po izenačenju je bilo nadaljevanje nekoliko mirnejše, vse do 34. minute, ko so domači zadeli še drugič, znova je bil natančen Correia, tokrat po podaji Djaloja. A Štajerci se niso predali in izenačili še pred odhodom na odmor, v 43. minuti je podajo Hajrića izkoristil Kramarič, nekdanji nogometaš novomeške Krke, in se tako kot Correia veselil še drugega zadetka na tekmi.

V drugem polčasu je na žalost Mariborčanov igrala le še ena ekipa. Lizbonci so močno pritisnili proti vratom Prinega, ki je v 50. minuti dobro posredoval po strelu Postige, minuto kasneje zaustavil še strel Djaloja. V 54. minuti je napade domačih s strelom prekinil Grmek, a je bil strel preslab, da bi premagal vratarja Ndiayja, nato pa se je dogajanje znova preselilo pred gol gostov. Poizkusi Serrana, Ferreire in Barbose so bili še neuspešni, zato pa je moral Prineg v 65. minuti še tretjič po žogo v svojo mrežo, po podaji Barbose je zadel Eloi. Sporting je tudi po tretjem zadetku nekajkrat še meril proti golu Maribora, a resnejših poizkusov ni več bilo, zato pa so v sodniškem dodatku v napad krenili Mariborčani. V prvi minuti dodatka je Lipušček zgrešil okvir vrat, minuto kasneje pa je izvrstno priložnost za izenačenje zapravil Hajrić in upi po prvi evropski točki Maribora so splavali po vodi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Uradno: Feratović ostaja na Portugalskem, podpisal je za Benfico

Mladi slovenski reprezentant Amir Feratović, ki je Slovenijo zapustil že pri osemnajstih l…