Tekma prvega kroga mladinskega državnega prvenstva, 1. SML, med ekipama Mure in Brinja je dobila epilog za zeleno mizo. Nogometna zveza Slovenije je dvoboj tudi uradno registrirala z rezultatom 0:3.


Odločitev NZS je pričakovana, saj je v kadru Mure zaigral igralec brez pravice nastopa za črno-bele. O tem smo že poročali, do napake pa je prišlo ob sestavljanju zapisnika pred dvobojem ekip do 19 let, ko na prizorišču v Radencih ni delovala povezava s spletom. Sistem tako ni mogel vnaprej poslati opozorila o igralcu brez pravice nastopa, ki je v Muro prestopil pred to sezono, a do 15. avgusta še ni imel urejenih vseh papirjev ter posledično ni bil registriran in se je kljub temu znašel v kadru Prekmurcev.

Tudi na terenu so se zmage veselili Grosupeljčani, ki so po preobratu slavili z 2:3, a je dogodek na končni rezultat imel velik vpliv. Polčas so z 2:1 dobili domačini, ki so pred nadaljevanjem bili obveščeni o napaki, tako da je ekipa že vnaprej vedela kakšen bo končni epilog tega obračuna. O tem priča tudi dejstvo, da je glavni sodnik tekmo končal dobro minuto in pol pred uradnim iztekom rednega dela.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Miklič: Zame osebno je zares velika čast, da sem prejel klic Olimpije

Nekdanji trener kadetske (U17) in mladinske (U19) zasedbe ljubljanske Olimpije, se sedaj l…