Dres italijanske Fiorentine že nosita Jasmin Kurtić in Josip Iličić. Slednji bi lahko v zimskem prestopnem roku zapustil Firence in srečo poiskal drugje, na stadion Artemio Franchi pa se bo preselil Jan Mlakar, mladi up Domžal, ki so si ga vijoličasti zagotovili že pred časom, a zaradi starostne omejitve prestop še ni bil izpeljan.


Medtem pa portal TuttoMercatoWeb, ki podrobno pokriva tudi področje govoric o morebitnih prestopih, danes piše še o tem, da naj bi pri Fiorentini oči vrgli še enega mladega slovenskega talenta. Po informacijah italijanskega podjetja WyScout, ki s svojim produktom nudi tudi podporo nogometnemu skavtingu, naj bi se pri Fiorentini zagreli za Vitjo Valenčiča, ki je podobno kot Mlakar kadetski reprezentant Slovenije. Leta 1999 rojeni vezist je član ljubljanske Olimpije, za katero je v letošnji sezoni igral za mladinsko in kadetsko ekipo.

Za mladince je vsega 15-letni nogometaš, ki velja za izredno talentiranega, na osmih tekmah dosegel dva zadetka, za kadete pa se je na ravno tako osmih tekmah podpisal pod pet zadetkov. Pred dobrima dvema mesecema se je izkazal tudi v dresu izbrane vrste do 16 let, ko je v tekmi s Srbijo, ki jo je Slovenijo dobila s 5:2, prispeval kar tri zadetke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi Zabukovnik okrepil Domžale

Po tem, ko je Mark Zabukovnik okrepil ekipo Celja, je do prestopa sedaj prišel še njegov m…