Medtem, ko potekajo uvodni krogi v naši elitni ligi, in ko se približuje še začetek sezone v ostalih ligah na sončni strani Alp, se na novo sezono pripravljajo tudi mladi nogometaši. Denimo naša kadetska (U17) prva liga se bo začela prihodnji konec tedna. Tam nastopa 14 moštev. Naslov prvaka branijo mladi domžalski nogometaši, ki so bili z dvema točkama naskoka boljši od Maribora, tretja je bila Ilirija, in deseta Olimpija. Iz lige je izpadla Gorica, novinka pa je Krka. Pri zmajih iz Ljubljane (Olimpija), je član kadetske ekipe tudi reprezentant Slovenije Jaka Čuber-Potočnik. 187 cm visoki napadalec je sredi minulega meseca dopolnil 16 let. Podpisal je triletno profesionalno pogodbo z Olimpijo. Svojo pot je začel s petimi leti v klubu NK Krško, vmes je igral tudi futsal za prvoligaški klub KMN Sevnica. V dresu Krškega je bil s šestnajstimi goli najboljši strelec prve lige ekip do 15 leta (U15), nato pa se je prvega julija 2020 preselil v Ljubljano. V minuli sezoni je Jaka na dvanajstih tekmah v dresu Olimpije zabil štiri gole, in bil najboljši strelec kluba. Obiskuje gimnazijo Šiška, kjer je v športnem razredu uspešno končal prvi letnik.


Za Jako, ki ima pet nastopov za reprezentanco Slovenije U16 je vladalo veliko zanimanje iz tujine, kot tudi iz Slovenije, a se je odločil skupaj s starši, da bo nogometno pot nadaljeval pri ljubljanski Olimpiji. Povprašali smo ga o tem, kako je v šoli, kako so ga sprejeli v klubu in soigralci. “Med šolskim letom sem v dijaškem domu Šiška, v klubu je za nas poskrbljeno vse na najvišji ravni. V šoli sem zelo zadovoljen, saj lepo poskrbijo za nas. V klubu so me vsi sprejeli kot svojega, z vsemi se izvrstno razumemo. Vlada odlična energija in kemija, treningi pa so super. ” nam je povedal napadalec Olimpije. Trener kadetske ekipe Olimpije je Sebastjan Cimerotič s sodelavci, ki bo skušal izboljšati lanskoletno deseto mesto.

Foto: Tina Leban

In za kakšnega napadalca gre sem povprašal kar nekaj nogometnih trenerjev. “Gre za novodobnega napadalca, ki ima vse od skoka, zadrževanja žoge, igre z obema nogama, se odkriva in išče žogo, ima odličen občutek za prostor in vtekanje proti nasprotnikovem golu”

Jaka ima tudi tri leta mlajšega brata Žigo, ki je tudi zelo talentiran in iskan. Igra na položaju vratarja v Krškem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Uradno: Feratović ostaja na Portugalskem, podpisal je za Benfico

Mladi slovenski reprezentant Amir Feratović, ki je Slovenijo zapustil že pri osemnajstih l…