Mariborčani bodo ob 20:45 na zelenici londonskega Stamford Bridgea po uvodnem sodniškem pisku nizozemskega delivca pravice Dannyja Makkelia pričeli s spektaklom proti Chelseaju. Še pred tem, ob 14:05 (uro prej po lokalnem času), pa bosta z obračunom v klubskem trening centru pričeli mladinski selekciji obeh klubov, ki sta različno krenili v tekmovanje. Chelsea ostaja popoln, Maribor je po dveh krogih še brez točke.


“Pričakovanja so takšna, kot pred vsako drugo evropsko tekmo. Gostujemo pri ekipi, ki je najmočnejša v naši skupini. Že sami rezultati v prvih dveh krogih povedo, da gre za moštvo, ki je selekcionirano na taki ravni, kot se za klub, kot je Chelsea, spodobi. Upam, da smo se vsi skupaj iz dveh tekem, ki smo jih odigrali, nekaj naučili, da poceni zadetkov v naši mreži tokrat ne bo in da se bomo dostojno postavili tako močnemu tekmecu,” je o popoldanskem obračunu mladih upov Chelseaja in Maribora dejal Damjan Gajser, trener mladinskega moštva, ki z ničlo in gol razliko 1:8 zaseda zadnje, četrto mesto skupine G. Vijoličasti bodo morali v tretji tekmi skupinskega dela odpraviti nekatere pomanjkljivosti v obrambi, česar se zaveda tudi starejši od bratov Gajser: “Vsaka tekma je zgodba zase. Če bomo odpravili individualne napake v fazi obrambe, se lahko upiramo favoriziranemu nasprotniku. V kolikor se bodo te napake ponavljale tudi na tej tekmi, se nam slabo piše. Vendar kljub temu upam, da bo zbranost na visoki ravni in da bodo izkušnje iz prvih dveh tekem prinesle neko dodatno kakovost naši ekipi. Mislim, da smo se iz teh dveh tekem nekaj naučili in upam, da bomo nudili dostojen odpor temu atraktivnemu nasprotniku.”

Eden pomembnejših adutov Gajserja bo tudi mladi Belokranjec Martin Kramarič, ki se je konec avgusta v Ljudski vrt preselil iz novomeške Krke, kjer je že igral za člansko ekipo. 16-letni vezist se zaveda kakovosti nasprotnika, a upa tudi na točkovni izplen: “Chelsea sodi med najboljše ekipe na svetu. Mislim, da bo to za nas najtežja tekma do zdaj in upamo na kakšno točko. Vzdušje v ekipi je dobro, po zmagi v prvenstvu smo si dvignili samozavest in če bomo prikazali podobno predstavo kot proti Interblocku tudi proti Chelseaju, lahko upamo na kakšno točko.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Muri našli novega trenerja mladincev

Na uradni spletni strani Nogometne šole Mura je mogoče zaslediti objavo, o spremembah v vo…