Članska ekipa Kopra se na novo sezono pripravlja v zdaj že tradicionalni poletni bazi, pod Mariborskim Pohorjem. Varovanci trenerja Milana Obradovića bodo danes odigrali prvo pripravljalno srečanje, nasprotnik pa bo klub, ki je bil v minuli sezoni član šestega ranga slovenskega nogometa – mariborski Železničar.


V zasedbi kozličkov se tudi v poletnem prestopnem roku obeta precej sprememb, le-te pa se ne dogajajo zgolj v članski slačilnici. Nova rošada se je zgodila na mestu direktorja nogometne akademije, saj je Španca Luisa Aragona, ki se je v Koper preselil sredi lanskega oktobra, nasledil stari znanec Bonifike. V nekdanji klub, pri katerem je kot nogometaš v treh sezonah odigral 50 prvoligaških tekem, kasneje pa je uspešno vodil tudi mladinske selekcije, v sezoni 2011/2012 je bil državni prvak s kadetsko ekipo, se je vrnil Oliver Bogatinov.

Nazadnje pomočnik Marijana Pušnika, ki si je 37-letnika želel tudi na splitskem Poljudu, pa ni edina novost na koprski Bonifiki. Spremembi sta se zgodili tudi na klopi kadetskega in mladinskega moštva, ki sta ju v minuli sezoni vodila Samir Zulić in Igor Božič. Slednji se je po naslovu mladinskega pokalnega prvaka v prestolnici pridružil Rodolfu Vanoliju, kateremu je sicer pomagal že v času Italijanove druge epizode na koprski klopi.

Kadetsko selekcijo bo v novi sezoni vodil Sandi Sejdinovski, ki se po petih letih vrača v koprski klub. 53-letni Portorožan, ki bo opravljal tudi vlogo pomočnika direktorja nogometne akademije, je bil v minuli sezoni pomočnik Ermina Šiljaka pri bolgarskem Botevu iz Plovdiva, dobro pa se pozna tudi z Bogatinovim, saj sta skupaj delovala v savskem Al Hilalu, Bogatinov kot trener kadetov, medtem ko je Sejdinovski vodil mladinsko moštvo. Najizkušenejši izmed trojice novincev ima sicer za sabo že precej izkušenj, saj je dolga leta deloval predvsem v Aziji.

Mladince, ki so sezono ob pokalnem naslovu sklenili na tretjem mestu lestvice SML, točko za drugouvrščenim Bravom, pa bo v prihodnje vodil Iztok Kavčič. Nekdanji strateg članskega moštva Gorice, pri kateri je deloval tudi v mladinskem pogonu in bil z mladinci dvakrat državni prvak, je v minuli sezoni deloval na v Ljudskem vrtu, a z mladinsko selekcijo Maribora ni uspel izpolniti visokoletečih pričakovanj vodstva kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Lendavi grožnje Madžarov o prenehanju financiranja

Nogometnemu drugoligašu iz Lendave grozi, da bi lahko ostal brez pomembnega financiranja i…