Domžalska nogometna šola že nekaj časa spada v slovenski vrh, kar dokazujejo tudi prestopi mladih in obetavnih nogometašev v tujino, kakor tudi uspehi mladinskih selekcij v državnih tekmovanjih in na turnirjih v tujini. Na enem izmed je v minulih dneh tekmovala tudi selekcija do 15 let.


Varovanci trenerja Tomija Broniča, ki v zahodni skupini lige U15 zasedajo vrh razpredelnice, so močan mednarodni turnir v francoskem Le Cellieriju končala na odličnem tretjem mestu. Domžalčani so v prvem, skupinskem delu zabeležili tri zmage in remi, premagali so Mars Desert, Nort, Casablanco in remizirali s Herblainom, ter se uvrstili med osem najboljših ekip. V drugem delu turnirja je bilo osem najboljših ekip razdeljenih v dve skupini, iz katerih sta se zmagovalca uvrstila v finale, drugouvrščeni moštvi pa sta se pomerili za tretje mesto.

V prvi tekmi drugega dela turnirja so se domžalski upi pomerili s kasnejšim zmagovalcem turnirja, ekipo Pornic Foot, sicer podružnico francoskega prvoligaša Nantesa. Francozi so srečanje dobili z 2:1, a so imeli po besedah trenerja Broniča pri tem veliko pomoč domačih sodnikov, ki so domačinom najprej podarili enajstmetrovko, v drugo pa je šlo za prekršek nad vratarjem Zupetom. Na drugem obračunu so Domžalčani jezo stresli nad Saint Medard de Doulon in ga premagali s 4:0, med strelce so se vpisali Redžematović, Božič, Kolar in Koprivnik, v tretji tekmi pa se je srečanje s hrvaškim Splitom končalo brez zadetkov, kar pa je bilo dovolj za drugo mesto v skupini in za tretje mesto na turnirju. V malem finalu so se pomerili z ekipo L’Etrtat La Tour, bili celotno srečanje boljši nasprotnik, a so zmagovalca odločile šele enajstmetrovke, po katerih so se tretjega mesta veselili Domžalčani.

V domžalskem taboru so bili z doseženim zadovoljni, obenem pa je bil Nace Koprivnik proglašen za najboljšega igralca turnirja, Anis Jašaragić pa je bil s sedmimi zadetki prvi strelec tekmovanja. Tomi Bronič, trener ekipe U15, je za domžalsko spletno stran svoje misli strnil v nekaj stavkov: ”Končali smo na tretjem mestu, čeprav smo bili realno gledano skupaj z RNK Split najboljši na turnirju. To so nam priznali tudi vsi udeleženci in organizatorji, ki so govorili, da smo igrali najlepši nogomet in da smo mi za njih zmagovalci.”

1. del turnirja:
DOMŽALE 3:0 JA ST MARS DESERT (FRA)
Anis Jašaragić 2, Nace Koprivnik
DOMŽALE 1:0 NORT AC (FRA)
Elvedin Agović
DOMŽALE 0:0 UF ST HERBLAIN (FRA)
DOMŽALE 5:0 AJ CASABLANCA (MAR)
Denis Redžematović, Nace Koprivnik, Anis Jašaragić, Klemen Kolar, Tristan Jerin
2. del turnirja
DOMŽALE 1:2 PORNIC FOOT
Nace Koprivnik
DOMŽALE 4:0 SAINT MEDARD DE DOULON
Denis Redžematović, Domen Božič, Klemen Kolar, Nace Koprivnik
DOMŽALE 0:0 RNK SPLIT
Tekma za 3. mesto:
DOMŽALE 0:0 L’ETRTAT LA TOUR (5:4 po streljanju enajstmetrovk)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenci remizirali brez golov tudi proti favoriziranim Italijanom

Slovenska reprezentanca do 19 let je danes ob 12. uri odigrala drugo kvalifikacijsko tekmo…