Med obema članskima finaloma, ženskim med Teleing Pomurjem in Rudarjem Škale ter moškim med Mariborom in Celjem, se bosta v finalu mladinskega pokalnega tekmovanja ob 18. uri na atletskem stadionu Bonifika udarila še Maribor in Koper, ki ste tudi v mladinskem prvenstvu z Gorico borita za sam vrh lestvice in s tem naslov prvakov. Koprčani so v četrtfinalu in polfinalu izločili vrstnike Šenčurja ter Gorice, Mariborčani pa so bili boljši od Mure in Slovenske Bistrice.


V letošnjem mladinskem prvenstvu sta ekipi odigrali dve tekmi, najprej so bili Mariborčani na domačem igrišču boljši s 3:1, za domače sta zadela Sven Dodlek in Petar Stojanović, zadetek za goste iz Kopra pa je prispeval Leo Štulac. V Kopru pa so visoko zmago slavili domači mladci, za zmago z izidom 5:2 so zadeli Leo Štulac, Alen Krajnc, Matija Simčič in dvakrat Žiga Smrtnik, za Mariborčane pa sta v polno merila Ranko Moravac in Petar Stojanović.

Maribor, ki ga vodi Zvonko Breber, sicer ena izmed legend kluba, se je na slovensko Obalo odpravil že včeraj. Kljub semu pa bodo Štajerci v finalu nastopili precej oslabljeni, Luka Zahovič in Ranko Moravac sta namreč v Koper odpotovala v sklopu članskega moštva, poškodovani pa so Petar Stojanović, Emir Dautović, Timotej Lorber in Bian Paul Šauperl, s trinajstimi zadetki sicer prvi strelec Maribora. Da pa ne bi bilo vse tako črno, so na pomoč iz članskega moštva dobili Dina Hotića, ki je v zaključku Prve Lige dvakrat zaigral tudi v prvi postavi članske ekipe.

Tudi koprski mladinci so se za pokalni finale okrepili z dvema nogometašema, ki sta v zadnjem času v članski ekipi zbrala precej minut, soigralcem bosta do lovorike pomagala Leo Štulac in Domen Črnigoj. Štulac je v letošnji sezoni v članski konkurenci odigral deset tekem in se veselil tudi dveh zadetkov, obenem pa je z dvajsetimi zadetki tudi drugi strelec mladinske lige, Črnigoj pa je v Prvi Ligi zbral kar enaindvajset nastopov in je kljub mladosti že standardni član začetne enajsterice. Sicer pa bodo morali Mariborčani poleg omenjenih še posebej na Alena Krajnca, ki je s triindvajsetimi zadetki prvi strelec prvenstva, ter tudi na Žigo Smrtnika, ki je petnajstkrat meril v polno.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Katastrofalen prizor pri NK Šentjur

Vsem je dobro znana situacija, ko nezadovoljni sosedje, ki sovražijo nogomet vsako žogo, k…