Tako kot je letošnjo jesen že v navadi, bodo nogometno popoldne pred večernim spektaklom Lige prvakov odprli nadebudni upi s tekmami UEFA Youth League. Nič drugače ne bo niti danes, ko bo na delu tudi mladinska ekipa Maribora, ki je po štirih porazih za razliko od članskih kolegov že ostala brez možnosti preboja v nadaljevanje tekmovanja. Kljub temu se želijo vijoličasti že jutri, tekma se bo pričela opoldne, pri Sportingu predstaviti v dobri luči in se s Portugalske vrniti tudi s kakšno točko.


“Dejstvo je, da je zdaj že toliko tekem za nami, toliko novo pridobljenih izkušenj, da bi z zrelo igro lahko prišli do kakšne točke. Tudi tekme v prvenstvu kažejo, da se naša forma postopoma vzdiguje, upam, da bomo tokrat prekinili niz porazov. Mislim, da so tudi fantje pripravljeni na to,” je pred potjo na zahod Evrope za spletno stran kluba dejal Damjan Gajser, strateg mladinske ekipe, ki je v minulih dneh v domačem prvenstvu odigrala kar dve tekmi. Med tednom so v zaostali tekmi morali priznati premoč vodilnim Domžalčanom, v vikendu pa so s 4:1 ugnali ljubljansko Ilirijo. Vijoličasti se morebitnih točk nadejajo tudi v Lizboni, kamor odhajajo z namenom, da ne izgubijo: “Spoznali smo, da gre za nasprotnika, proti kateremu lahko dosežemo kaj več. Če bomo odpravili individualne napake, ki se nam prepogosto dogajajo, predvsem v tekmah Lige prvakov, smo sposobni izvleči pozitiven rezultat, to pa je ne izgubiti.”

S trenerjem se strinja tudi Žan Florjanc, ki je v domačem prvenstvu doslej odigral trinajst tekem, medtem ko se je v Evropi predstavil na treh tekmah, izpustil je le gostovanje v Londonu: “Mislim, da s podobno igro, kot smo jo prikazali na domači tekmi proti Sportingu in z malce več poguma, bi lahko bili uspešni. Zagotovo so fizično močnejši od nas, igrajo pa tudi hiter in tehnično dovršen nogomet. A vseeno jih lahko presenetimo. Na Ptuju smo bili malce v krču, ker je to bila naša prva tekma. Zdaj smo spoznali Evropo, nogomet v drugih državah in mislim, da si lahko obetamo boljši rezultat.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Uradno: Feratović ostaja na Portugalskem, podpisal je za Benfico

Mladi slovenski reprezentant Amir Feratović, ki je Slovenijo zapustil že pri osemnajstih l…