Domžalska mladinska selekcija je izpolnila uvodni del naloge in v uvodni tekmi Mladinske lige prvakov ugnala beograjski Rad. Čeprav je četa Darka Birjukova po vsega dvajsetih sekundah ostala brez izključenega vratarja Anžeta Malnarja, so Domžalčani do zmagovitega zadetka prišli z igralcem manj, po lepi akciji Jana Repasa in Kristjana Sredojevića je v polno meril Gaber Petric. Beograjčani so imeli z igralcem več resda več od igre, a so imeli Domžalčani v vratih razpoloženega Jakoba Ambrožiča, ki je po vzoru Nejca Vidmarja nekajkrat preprečil izenačenje. Da je bilo branjenje vodstva v zaključku nekoliko lažje, so sicer poskrbeli tudi Beograjčani, ki so v 71. minuti ostali brez izključenega Kričaka, v izdihljajih obračuna pa je rdeči karton prejel še Denić. Bodo Domžalčani, ki so danes zaigrali tudi brez poškodovanih Žana Žužka in Marcela Keneta, na povratni tekmi zadržali prednost?


Mladinska liga prvakov – prva tekma prvega kroga. Sodnik: Georgi Kabakov.
Beograd: Stadion Kralja Petra I.
RAD BEOGRAD 0:1 DOMŽALE
Petric (38′)
Izključen: Kričak (71′), Denić (93′); Malnar (1′)
Domžale: Malnar; Rom, Bizilj, Hrček (94′ Škulj), Piskar (3′ Ambrožič); Ivkić, Huč; Sredojević (91′ Hrovat), Repas, Vrandečič; Petric. Trener: Darko Birjukov.

Eden vidnejših trenutkov obračuna srbskih in slovenskih mladinskih prvakov se je zgodil že v uvodni minuti tekme, po vsega dvajsetih sekundah po začetku dvoboja. Glavni sodnik Kabakov je po priporočilu pomočnika izključil Anžeta Malnarja, ki naj bi po strelu Stojanovića, ki je pobegnil gostujoči obrambi, domžalski vratar z roko igral izven kazenskega prostora. Tako so Domžalčani ostali z igralcem manj, Birjukov pa je v igro poslal drugega vratarja Jakoba Ambrožiča, kar je pomenilo tudi hiter zaključek tekme za Žana Piskarja. Domači so tako prvič zapretili prav iz prostega strela po izkuljučitvi Malnarja, a je Bainović meril mimo desne vratnice. Beograjčani so bili nevarni tudi v 11. minuti, ko je po podaji Ivanovića streljal Denić, domžalski branilci pa so strel preusmerili mimo gola. Dve minuti zatem je po predložku Denića nenatančno meril še Stojanović, gostujoči branilci pa so v 14. minuti izbili tudi strel Pavića. Nato so se prebudili tudi Domžalčani in prvič zapretili v 20. minuti, ko je Lovro Vrandečič priigral kot, ki ga je izvedel Jan Repas, izbita žoga pa je končala ravno pri Vrandečiču, a so branilci Rada strel blokirali. Omenjeni dvojec je bil na delu tudi v 22. minuti, ko je Vrandečič meril za las čez gol. V 27. minuti so najprej zapretili nogometaši Rada, a Ambrožič ni imel težav s strelom Lutovca, po nekaj sekundah pa so zapretili tudi Domžalčani, a je Repas po strelu z 20 metrov meril za las mimo desne vratnice. Nato pa 38. minuta in vodstvo Domžal. Repas je z lepo podajo našel Kristjana Sredojević, ki se je znašel sam pred domačim vratarjem Markovićem, nato pa z nesebično podajo zaposlil Gabra Petrica, ki je s strelom s 15 metrov zatresel nebranjeno mrežo in postavil tudi izid polčasa.

Tudi drugi polčas so bolje odprli domači. Žan Piskar si je že v uvodni minuti nadaljevanja privoščil napako, kar je izkoristil Lutovac, a se je z odličnim posredovanjem izkazal Jakob Ambrožič. V četrti minuti drugega polčasa še strel Pavića, ki je meril čez gol, v 53. minuti pa se je z novim posredovanjem izkazal Ambrožič, ki je zaustavil strel Busnića. Zgolj minuto zatem se je moral Ambrožič izkazati še enkrat, po predložku z desne strani igrišča je sprožil Bainović, Bizilj je žogo preusmeril, a je izenačenje s pravočasno reakcijo preprečil Ambrožič. Branjenje vodstva je Domžalčanom nekoliko olajšala tudi izključitev Kričaka, ki je v 71. minuti na nedovoljen način zaustavil Gabra Petrica in si prislužil še drugo rumeno opozorilo. Kmalu zatem, v 73. minuti, so prvič resneje v drugem polčasu zapretili tudi Domžalčani. Po prostem strelu Repasa je do strela ob drugi vratnici prišel Dominik Ivkić, ki pa je s sedmih metrov zadel zunanji del mreže. Jan Repas je v 81. minuti z novo odlično podajo zaposlil tudi Petrica, ki je z ugodne pozicije meril v daljši kot domačih vrat, vendar meril nekoliko mimo gola. Sledil je hiter odgovor Rada, ko je z vrha kazenskega prostora streljal Busnić, ki pa je sprožil mimo desne vratnice. V 86. minuti sta lepo akcijo odigrala Vrandečič in Repas, ki pa je streljal mimo domačih vrat. Zadnja priložnost na tekmi je v 88. minuti pripadla domači zasedbi, a se je po strelu Petrovića z novo obrambo izkazal Ambrožič, ki je bil tako eden najzaslužnejših, da se Domžalčani domov vračajo z zmago. Za nameček pa Beograjčani na povratni tekmi ne bodo smeli zaigrati z Denićem, ki je bil v 93. minuti po ostrem prekršku nad Ivkićem poslan pod predčasno prho.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi nogometaš velenjskega Rudarja pritegnil pozornost številnih snubcev

Za mladinsko ekipo velenjskega Rudarja, je Marcel Blaj v zadnji sezoni zabil dvanajst zade…