Domžalski mladinci bodo že čez dobro uro odprli novo poglavje v klubski zgodovini. Četa trenerja Darka Birjukova, ki je letos spomladi osvojila dvojno krono in med drugim obranila naslov državnih prvakov, se bo prvič predstavila tudi v uradni mednarodni tekmi.


Čeprav so domžalski upi v preteklosti odigrali že nemalo zahtevnih in kakovostnih mednarodnih dvobojev z vrstniki iz tujine, bo obračun z beograjskim Radom nekaj posebnega. Tudi zaradi tega želijo Domžalčani v uvodni tekmi Mladinske lige prvakov dostojno zastopati klubskee in slovenske barve ter se domov vrniti s pozitivnim izidom. Matija Rom, sicer tudi mladinski reprezentant Slovenije, pred tekmo z Radom, ki je v srbskem mladinskem prvenstvu pokoril tudi velika mestna rivala, Partizana in Crveno zvezdo, pravi, da bi bili s soigralci zadovoljni zgolj z zmago: “Fantje smo že nestrpni in komaj čakamo, da se tekma začne. Dobro smo pripravljeni na ta obračun in zelo optimistično bomo krenili na igrišče. Tekmec je zelo kakovosten, kar je pokazal z naslovom srbskega mladinskega prvaka v minuli sezoni. Nekateri fantje imamo že izkušnje s takšnimi mednarodnimi tekmami, saj smo se odlično borili na svetovnem finalu Premier cupa v Manchestru. Čaka nas dobra tekma, v kateri se želimo pokazati v čim boljši luči in odigrati po svojih najboljših zmožnostih. Po prvi tekmi bi bili zadovoljni le z zmago,” je za klubsko spletno stran dejal šestnajstletni branilec, z njim pa se je strinjal tudi vezist Marko Huč: “Čuti se, da je tekma zelo pomembna za oba kluba. Na pot smo šli dva dneva pred tekmo, hkrati pa je tudi v Beogradu za vse odlično poskrbljeno. To bo zelo dobra izkušnja za vse nas. Vzdušje v ekipi je odlično. Fantje se zelo dobro razumemo in takšna gostovanja le še krepijo naš moštveni duh, ki igra veliko vlogo tudi na igrišču. Tekmo proti Radu bomo pričakali v dobri formi, kar kažejo tudi naši zadnji rezultati. V sredo pričakujem dobro igro in tudi dober rezultat pred povratno tekmo v Domžalah. Naš cilj na vsaki tekmi je zmaga.”

V Beogradu je zadnjih nekaj dni deževalo, zato tudi dobro pripravljeno igrišče ni v najboljše stanju, saj je namočena površina izredno mehka, kar bo verjetno do izraza prišlo predvsem v drugem polčasu, ko bo tekma že pustila nekaj posledic tudi na igrišču. Kljub temu pa Darko Birjukov pred včerajšnjim treningom, ki so ga Domžalčani ravno zaradi mehkega osrednjega igrišča opravili na bližnji zelenici pomožnega igrišča, pravi: “Za igralce obeh ekip bo tekma praznik, saj bodo pisali zgodovino svojih klubov, ki prvič nastopata v Mladinski ligi prvakov. Lani so Slovenijo v tem tekmovanju zastopali mladinci Maribora, ki pa si, v nasprotju z nami, tega nastopa niso zagotovili na igrišču, ampak s pomočjo članskega moštva. Igramo proti Radu, ki ima zelo močno ekipo. O njegovi kakovosti govori že dejstvo, da je lansko sezono z veliko prednostjo končal pred Crveno zvezdo in Partizanom. Pričakujemo čvrsto in dobro tekmo, v kateri je možno popolnoma vse. Skozi dobro igro želimo priti do dobrega rezultata. Pošteno in športno se bomo borili in poizkušali na najboljši način predstavljati svoj klub in državo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ustanovljena Zveza nogometnih klubov Posavja

Dobro leto in pol od podpisa namere so nogometni funkcionarji v Posavju držali obljubo in …