Pred dnevi smo kot prvi v Sloveniji poročali o tem, da se prvi strelec Gorice Dejan Žigon nahaja na preizkušnji pri poljskem prvoligašu Korona Kielce. Kot poročajo poljski mediji, naj bi bil 24-letni krilni vezist, ki je v tej sezoni zbral 15 ligaških zadetkov, blizu prestopa. Tomasz Chojnowski, predsednik enajstouvrščene ekipe ravnokar končane sezone, pravi, da so s prikazanim na igrišču zadovoljni, trenutno pa so s Primorcem v fazi dogovarjanja, a blizu uspešnega zaključka.


Novega delodajalca pa bosta verjetno poleti dobila tudi Denis Kramar in Andraž Struna. Prvi je spomladi igral za Widzew iz Lodža, ki pa s prleškim branilcem ne bo podaljšal sodelovanja. Nekdanji član Mure je sicer v poljski Ekstraklasi zbral 3 nastope, za kaj več pa so ga najprej ovirale administrativne težave, ob koncu sezone pa še poškodba.

Struna, sicer tudi članski reprezentant, pa je že drugo sezono član Cracovie, ki se krog pred koncem prvenstva še bori za povratek v Ekstraklaso, iz katere so Krakovčani izpadli po lanski sezoni. Bočni branilec je sicer vzpodbudno začel sezono in bil vse do začetka maja standardni član prve enajsterice, v zadnjih tednih pa so se stvari obrnile, saj je v tem času odigral le eno tekmo. Bojda pa naj odnosi s trenerjem Wojciechom Stawowyem niso najboljši, kar je glavni razlog za neigranje in s tem tudi nogometaševo željo po menjavi okolja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Blaž Kramer avtor dveh zadetkov, kljub temu brez treh točk

V 22. krogu poljske Ekstraklase je Korona gostila Legio. Gledalci so bili priča šestim zad…