Januarski prestopni rok je za zamenjavo kluba izkoristil tudi Urban Žibert. Nekdanjega člana Kopra so italijanski mediji povezovali tudi s selitvijo v Lecce, a do selitve v nekdanji klub Sebastjana Cimerotića na koncu vseeno ni prišlo.


Kljub temu pa bo 24-letni vezist spomladi igral v rumeno-rdeči opravi, kakršna je tudi oprava Lecceja. Juve Stabia, za katero je Žibert jeseni odigral deset tekem, je nekdanjega člana mlade izbrane vrste posodila Bassano Virtusu, ki ravno tako nastopa v tretjem rangu italijanskega nogometa, kluba pa sta se dogovorila tudi za možnost odkupa.

Žibert, za katerega je Bassano še četrti klub v dveh letih igranja na Apeninskem polotoku, je za spletno stran novega kluba med drugim dejal: “Ko sem bil obveščen o interesu Bassana, se nisem obotavljal pri sprejetju ponudbe. Nekaj dni sem spremljal govorice, da sem blizu prestopa v Catanio, ki jo vodi Pino Rigoli, s katerim sem lani sodeloval v Akragasu, vendar sem želel v ekipo, s katero lahko ciljam na naslov prvaka. Moj cilj je, da si z dobrimi igrami prislužim nadaljevanje sodelovanja tudi po koncu sezone.”

Bassano se po 21 krogih s 33 točkami nahaja na sedmem mestu lestvice, vodilna Venezia, katere član je nekdanji Žibertov soigralec Leo Štulac, vodi z 42 točkami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman in Gnezda Čerin po podaljšku, napredoval tudi Šporar

Včeraj so slovenski legionarji igrali v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo evropa, vsi slo…