Januarski prestopni rok je za zamenjavo kluba izkoristil tudi Urban Žibert. Nekdanjega člana Kopra so italijanski mediji povezovali tudi s selitvijo v Lecce, a do selitve v nekdanji klub Sebastjana Cimerotića na koncu vseeno ni prišlo.

Kljub temu pa bo 24-letni vezist spomladi igral v rumeno-rdeči opravi, kakršna je tudi oprava Lecceja. Juve Stabia, za katero je Žibert jeseni odigral deset tekem, je nekdanjega člana mlade izbrane vrste posodila Bassano Virtusu, ki ravno tako nastopa v tretjem rangu italijanskega nogometa, kluba pa sta se dogovorila tudi za možnost odkupa.

Žibert, za katerega je Bassano še četrti klub v dveh letih igranja na Apeninskem polotoku, je za spletno stran novega kluba med drugim dejal: “Ko sem bil obveščen o interesu Bassana, se nisem obotavljal pri sprejetju ponudbe. Nekaj dni sem spremljal govorice, da sem blizu prestopa v Catanio, ki jo vodi Pino Rigoli, s katerim sem lani sodeloval v Akragasu, vendar sem želel v ekipo, s katero lahko ciljam na naslov prvaka. Moj cilj je, da si z dobrimi igrami prislužim nadaljevanje sodelovanja tudi po koncu sezone.”

Bassano se po 21 krogih s 33 točkami nahaja na sedmem mestu lestvice, vodilna Venezia, katere član je nekdanji Žibertov soigralec Leo Štulac, vodi z 42 točkami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Stojanović ob prvi zmagi: V ekipi opažam izboljšave

Nekdanji selektor Slovenije in sedanji izbrane vrste Latvije Slaviša Stojanović, je na zad…