V Italiji so vse glasnejše vesti, da bi se utegnila Josip Iličić in Jasmin Kurtić danes posloviti od dresa Fiorentine. V Firence naj bi se danes zjutraj napotil tudi Amir Ružnić, ki je zastopnik obeh Slvoencev v vijoličastem.


Že nekaj časa je jasno, da so se za usluge Josipa Iličića najresneje zagreli pri Bologni in Torinu. Vodstvo Fiorentine je že sprejelo ponudbo Bologne, nekdanjega kluba Reneja Krhina, ki je po koncu lanske sezone izpadel med drugoligaše, a mu z novim lastnikom dobro kaže na poti do hitrega povratka med najboljše italijanske klube. A težava nastopi pri dejstvu, da Iličić bojda o prestopu v vrste drugoligaša noče niti slišati, saj si Gorenjec želi prestopa v Torino, ki je po pisanju portala TuttoMercatoWeb za Iličića poslal še eno ponudbo. “Dogovorili smo se z Bologno glede Iličića, toda gre za zelo specifično situacijo,” je italijanskim medijem dejal športni direktor Fiorentine Daniele Prade in k temu pristavil še: “Če bi odšel tja, bi prišel v ekipo, kjer bi bil vodja moštva. Res je, da je Bologna v tem trenutku v drugi ligi, a bi se z Iličićem borila za naslov in napredovanje med elito. Skratka, šel bi v sila ambicioznem klub, kjer moj kolega Corvino zelo dobro opravlja svoje delo.”

Iličiću se bo na izhodnih vratih stadiona Artemio Franchi očitno pridružil še drugi Slovenec. Jasmin Kurtić pri Firenčanih igra kot posojeni nogometaš Sassuola. Tudi Belokranjca se je pred tedni najpogosteje povezovalo s povratkom v Torino, a je sedaj v prednosti Atalanta. Šlo naj bi za zamenjavo igralcev, v Sassuolo bi se preselil Daniele Baselli, v nasprotno stran pa bi prestopil Kurtić, ki je predvčerajšnjim praznoval 26. rojstni dan. Kot piše Gianluca Di Marzio, eden od novinarjev z najzanesljivejšimi informacijami o prestopih, pa bo do prestopa prišlo v primeru, da bo ob posoji sklenjen tudi dogovor, da Atalanta Kurtića poleti tudi dokončno odkupi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…