Harisu Vučkiću se je uresničila želja po več igranja in minutah, saj se je v paketu peterice iz Newcastle United preselil še severneje navzgor po Otoku, v škotski Glasgow, na kultni stadion Ibrox, kjer svoje tekme gostijo Rangersi.


Domžalčan, ki je sredi poletja dopolnil 22 let, bo Rangersom pomagal na pota stare slave, saj se klub počasi, a zanesljivo pobira po finančnih težavah, ki so ga leta 2012 pahnile v četrti rang tekmovanja. Klub z največ naslovi škotskega državnega prvaka se je dvakrat zapored uspel uvrstiti v višjo ligo, letos, ko nastopa med škotskimi drugoligaši, pa mu največ težav dela edinburški Hearts, ravno tako dolgoletni član prvoligaške druščine, ki pa ima pred modrimi že šestnajst točk prednosti, a tudi dve tekmi več, zato bo paket petih novincev iz vrst Newcastle Uniteda nasledniku trenerja Allyja McCoista, ki je pred dnevi odstopil z mesta trenerja, prišel še kako prav.

Na Ibrox se je ob Vučkiću za obdobje pol leta preselila še četverica nogometašev, Kevin Mbabu, Remie Streete, Shane Ferguson in Gael Bigirimana. Mike Ashley, lastnik Newcastle Uniteda, ima v svoji lasti tudi manjši delež glasgowskega ponosa, zato odločitev o izdatni pomoči srak ne škodi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …