Ne le Saši Aleksandru Živcu in Urošu Korunu, ki sta se z današnjo zmago znova povzpela na vrh lestvice poljske Ekstraklase, še bolje v boju za dansko krono kaže Benjaminu Verbiču. Vojničan se je s Kobenhavnom nocoj veselil še šestnajste zmage v sezoni.


Levi iz danske prestolnice so na domači zelenici gostili četrtouvrščeni Midtjylland in ga v pravem festivalu zadetkov premagali s 5:3. Na “golijado” je kazalo že v uvodu obračuna, saj so gostitelji že v deveti minuti vodili z dvema zadetkoma prednosti. 2:0 je bil tudi izid polčasa, v nadaljevanje pa so bolje krenili gostje, ki so v 51. minuti z golom Martina Pusića znižali na 2:1. A sledil je ekspresno hiter odgovor Kobenhavna. Vajeti je v svoje roke prevzel prav Verbič, ki je po lepem preigravanju še tretjič v letošnji sezoni zadel z vrha kazenskega prostora.

V zaključku tekme se je pri domačih z dvema goloma izkazal še Jogensen, med obema zadetkoma pa so gostje z golom Poulsena v 82. minuti znižali na 4:2. Šest krogov pred koncem državnega prvenstva ima Kobenhavn sedem točk pred najbližjim zasledovalcem, Sonderjyskem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič združil moči s svojim krvnikom iz prejšnje sezone

Le nekaj tednov po tem, ko je Darko Milanič pri Pafosu izgubil službo, je Primorec že naše…