Včerajšnji slovenski dvoboj v ruskem prvenstvu med Ufo Bojana Jokića in Rostovom Mihe Mevlje je dobil slednji, a je Primorec tekmo sklenil že po pol ure srečanja. Za kako resno poškodbo gre, še ni znano, zato pa ima nekaj več razlogov za zadovoljstvo tokrat Nejc Mevlja.


Brat dvojček nastopa v drugi švicarski ligi, s Schaffhausnom pa je po 29 krogih blizu tega, da si po skromni jeseni zagotovi obstanek. Klub s skrajnega severa Švice zaseda četrto mesto, tudi po zaslugi Primorca pa je v nedeljo vknjižil novo pomembno zmago, še sedmo v zadnjih devetih tekmah, skupno pa 11. v letošnji sezoni.

Velik delež zaslug za skalp Le Monta gre tudi na račun Mevlje, saj se je 26-letni nogometaš podpisal pod enega od dveh zadetkov gostov. Mevlja je v 23. minuti dvoboja, nekaj ur zatem ko je podoben zadetek v derbiju SŽNL dosegla Sara Makovec, ponovil vajo Milana Osterca in v slogu Prleka zadel v polno.

Potezo Mevlje lahko vidite v spodnje posnetku, nekdanji član Gorice pa se je tako v 28. nastopu – izpustil je zgolj eno srečanje – veselil švicarskega zadetka. Spomnimo, vzpon kariere se je prav v Švici pričel tudi za brata Miho.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…