Ob poplavi legionarjev po znanih in manj znanih evropskih klubih, imamo Slovenci v letošnji sezoni svojega predstavnika tudi v državnem prvenstvu Argentine, ki je pred letošnjo izvedbo doživelo korenite spremembe.


Član Temperleyja, kluba iz bližine Buenos Airesa, je argentinski Slovenec Javier Grbec. Nekdanji član ptujske Drave in Aluminija se prvič dokazuje med najboljšimi argentinskimi klubi, po debiju na tekmi z Banfieldom in nekaj minutah v tekmi z veliko Boca Juniors, pa se je danes ponoči veselil še strelskega prvenca. Temperley je bil pred zahtevno nalogo, saj je gostoval pri Racingu, aktualnem državnem prvaku, ki se je s to lovoriko okitil že sedemnajstkrat, z več naslovi se lahko pohvalita zgolj River in Boca. Čeprav so domači v uvodnih dveh krogih zbrali vsega točko, pa so tokratni obračun pričeli odlično in že v 18. minuti vodili z 2:0, zadela sta Acuna in Bou. Izid se do konca polčasa ni več spremenil, tako pa je bilo vse do 72. minute, ko se je dve minuti po vstopu v igro krstnega zadetka med argentinskimi prvoligaši razveselil Javier Grbec. 28-letni nogometaš je pozorno spremljal akcijo svojih soigralcev, ob desni vratnici izkoristil podajo Dinenna ter z znižanjem na 2:1 poskrbel za dramatično končnico.

Temperleyju vseeno ni uspelo priti do točke, Grbec je še enkrat poizkušal v sodniškem podaljšku, ko pa so domači branilci njegov strel uspeli blokirati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…