Nejca Pečnika v tokratni reprezentančni akciji ni bilo na seznamu Srečka Katanca. Selektor je že ob objavi seznama pojasnil, da je vodstvo JEF Uniteda poprosilo, da bi Korošec tokrat ostal v klubskem okolju, Ljubljančan pa je želji Japoncev ustregel.


Japonski drugoligaši reprezentančnega premora namreč ne poznajo, saj so, potem ko so v soboto odigrali tekme četrtega kroga, danes znova stopili na igrišča. Pečnik in soigralci so pred domačimi gledalci gostili Cerezo Osako, katere člana sta tudi Diego Forlan in Cacau. Dravograjčanu se je dejstvo, da je ostal na daljnem vzhodu, obrestovalo, saj se je danes kar dvakrat vpisal med strelce. Potem ko se mreži v prvem polčasu nista zatresli, so gledalci v nadaljevanju videli kar osem zadetkov, po štiri v vsaki mreži. Pečnik je v 53. minuti načel gostujočo mrežo, potem ko je po prostem strelu pritekel iz ozadja in v gol pospravil odbito žogo. Precej lepši pa je bil zadetek šest minut kasneje, ko je nekdanji član Crvene zvezde sprožil z roba kazenskega prostora in zadel v daljši vratarjev kot. Gostje so za preobrat porabili vsega enajst minut. V 70. minuti je zaostanek znižal Forlan, pet minut kasneje je izenačil Cacau, Forlan pa je z drugim zadetkom v 80. minuti poskrbel za vodstvo Osake. A sledil je nov preobrat, saj so domači z dvema zadetkoma v razmaku dobre minute znova povedli, v 82. minuti je zadel Paulinho, minuto kasneje še Onaiu. Kljub vsemu pa to ni bilo vse, kar je ponudil drugi polčas, saj je Osaka do izenačenja prišla v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je zadel Yamashita.

Slovenski reprezentant se je tako veselil še drugega in tretjega zadetka v dresu JEF Uniteda, ki se po petih krogih nahaja na visokem drugem mestu lestvice. Yokohama FC, ki jo vodi Miloš Rus, je na domačem igrišču remizirala z Avispo Fukuoko, nekdanjim klubom Marijana Pušnika. Yokohama je z osmimi točkami na devetem mestu.

https://www.youtube.com/watch?v=lvC2yj0sjLs

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…